Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Vandaag schalt de Beiaardcantus weer door Leuven

Het is al vijf jaar geleden, maar vandaag mag LOKO, de Leuvense studentenkoepel, na lang wachten eindelijk [...]

11/05/2022

Jan Danckaert is rector ad-interim van de VUB

Vicerector onderwijs- en studentenbeleid Jan Danckaert heeft als ad-interim rector Caroline Pauwels opgevolgd, [...]

10/05/2022

Studenten bannen zwerfvuil uit Overpoort

Zwerfvuil blijft een hardnekkig probleem in de Gentse uitgaansbuurt Overpoort. Er wordt een haalbaarheidsstudie [...]

07/05/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84