Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Dunkin’ Donuts heeft nu VEGAN donuts

Dunkin’ Donuts verkoopt sinds deze week vegan donuts in ons land. De meeste 'gewone' donuts [...]

07/04/2021

De duurste studentenkoten vind je in Antwerpen

De huurprijzen van koten zijn de voorbije twee jaar met negen procent gestegen in Vlaanderen. Dat blijkt [...]

07/04/2021

Gentse ‘Vooruit’ haalt letters van gevel

Gisteren werd de oude naam van het Gentse Kunstencentrum Vooruit op drie plaatsen verwijderd van het [...]

07/04/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84