Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Must see: drie indrukwekkende urbexlocaties

Urban Exploring, ook wel urbexen genoemd, is razend populair. Het is niet alleen spannend, maar levert [...]

06/04/2021

Jasmijn (12) maakt kaartjes met eerlijke teksten

De Nederlandse Jasmijn Oostlander verloor vier jaar geleden haar papa aan kanker. Kaartjes met teksten [...]

05/04/2021

Vrouw neemt 23 familieleden mee op blind date

Op een blind date, wil je je date snel zo goed mogelijk leren kennen. Daarom verzon een vrouw uit China [...]

05/04/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84