Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Een digitale catwalk voor Antwerpse modestudenten

Afstuderen ten tijde van corona, dat is iets wat je niet snel zal vergeten. Zeker voor studenten uit [...]

11/05/2020

Ook Vlaamse hogescholen investeren in mondmaskers

Als de lessen op 18 mei terug mogen hervatten, zal een mondmasker niet uit de aula weg te denken zijn. [...]

11/05/2020

Bekijk de FOMU-expo ‘Stephan Vanfleteren-Present’ vanuit je kot

Omdat een museumbezoek er nog eventjes niet in zit, organiseert het Antwerps Foto Museum (FOMU) een [...]

09/05/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84