Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Meer dan vijftig nieuwe studentenkoten bij Thomas More in Lier

In Lier komen er in de toekomst 53 nieuwe studentenkoten bij op de campus van de Thomas More hogeschool. [...]

07/04/2024

Europese Commissie wil Europees diploma

Een diploma dat in alle Europese lidstaten erkend is, dat is waar de Europese Commissie op termijn van [...]

07/04/2024

Haal alles uit jouw blok met GUIDO’s bloktips

De blokperiode is volop aan de gang en helaas betekent dat dagenlang achter je bureau zitten en cursussen [...]

06/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84