Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

KU Leuven pakt kotentekort aan

Er is een tekort aan studentenkoten in vrijwel alle grote steden, en de KU Leuven heeft besloten dit [...]

01/04/2024

Belgische violiste haalt de selectie van de Koningin Elisabethwedstrijd

Voor de twintigste editie van de vioolwedstrijd werden een heleboel kandidaten geselecteerd, waaronder [...]

31/03/2024

Hoe kies je een printer voor studenten?

Ben je student? Grote kans dat je een printer goed kunt gebruiken. Tijdens je studie moet je vaak veel [...]

30/03/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84