Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Cast van '2DEZIT' nam les over bij Universiteit Antwerpen

Op maandag 23 oktober viel de cast van 2DEZIT de les 'Bronnen en Beginselen van het Recht' binnen [...]

19/12/2023

Dit zijn de winnaars van de News City Academy Awards

Voor het tweede jaar op rij organiseerde News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN/Het [...]

17/12/2023

Vlaamse jongeren spreken uitstekend Engels

Volgens de nieuwe EF English Proficiency Index, waarbij 2,2 miljoen niet-Engelssprekenden in 113 landen [...]

16/12/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84