Image
09/08/2010

KUL op zoek naar de ultieme smaak

In Leuven loopt op dit eigenste moment het project ‘Eten is Weten’, waarbij de KU Leuven met behulp van dertien klassekoks op zoek gaat de ultieme smaak om dat in een ongetwijfeld onweerstaanbaar streekgerecht te vertalen.

 

Aan de start van het onderzoek hebben we wetenschappers van de Leuvense universiteit drie typisch Leuvense dranken ontleed tot in de kleinste molecules. “Het gaat om de Chardonnay Meerdael, Leffe Blond en de Musa Lova, een onlangs samengestelde bananenlikeur.” Om die laatste drank te ontwikkelen werd trouwens ook al een beroep gedaan op de wetenschap. Meer bepaald op professor Ronny Swennen, die de grootste collectie bananenplanten ter wereld beheert. Voor elk van de drie dranken selecteerden de onderzoekers vijftig ingrediënten die bij de dranken passen en nu is het aan dertien Leuvense koks om daarmee hét ultieme streekgerecht te bereiden. Hoewel het project pas volgend jaar afloopt, hopen de organisatoren in september al de titel van de wedstrijd Vlaanderen Lekker Land in de wacht te slepen.

 
 
(SVR)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Jongeren praten onderling vaak over geld

Meer dan de helft van de jongeren van 18 tot 24 jaar (54%) praat minstens maandelijks met vrienden over [...]

25/05/2022

Kunststudente publiceert boek dat licht geeft in het donker

Margo Van Onderbergen, studente Beeldende Kunsten/Grafisch Ontwerp aan Sint Lucas Antwerpen, moest net [...]

24/05/2022

Belgische jongeren koken pas gezond als het eenvoudig is

Uit een onderzoek van Hello Fresh blijkt dat afvallen voor meer dan 40% van de jongeren een reden is [...]

23/05/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84