Image
29/11/2010

Smaakpolitie controleert hygiëne studentenkeuken

In het VT4-programma De Smaakpolitie gaat expert Benny Bax vanavond de keukens van Leuvense studentenkoten en de Alma controleren. En dat werd blijkbaar wel eens tijd...

"Ik zag vooral veel viezigheid, die in sommige koten aan het onwaarschijnlijke grensde. Ik kwam bijvoorbeeld in een keuken waar een vaat van een jaar stond, vol schimmel en beestjes. Een student had zijn kot verlaten, zijn afwas laten staan en een jaar lang heeft niemand dat aangeraakt. Ook producten die al jaren vervallen waren, waren schering en inslag. De schimmel tierde welig en er zaten vliegen. Je acht het niet voor mogelijk”, getuigt Bax, die amper één kot de groene sticker kon opplakken. De Smaakpolitie viel nadien ook binnen bij studentenrestaurant Alma, maar daarover niets dan lof. “Alma 1 aan de Tiensestraat is heel goed georganiseerd en heel net.” Manager Monique Jans is tevreden: “Benny Bax leek me hard onder de indruk. Hij noemde het hier een paradijs, vond het een droom om te controleren. We zijn dan ook erg verheugd met de sticker. Helaas is die een week later al gestolen...” Wie deze aflevering niet wil missen, placeert zich best rond 20.40 uur voor de televisie.  

(SVR)

 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Belgen staan op de 16de plaats in de wereldwijde geluksindex

In het nieuwe World Happiness Report staat België op de zestiende plaats en dat is één plaats hoger dan [...]

20/06/2024

Rookverbod op openluchtplaatsen waar veel kinderen komen

Vanaf volgend jaar komt er een rookverbod op plekken in de openlucht waar veel kinderen komen. Daarvoor [...]

19/06/2024

Monitor huisvesting: het grote kotonderzoek

Over het algemeen zijn studenten vrij tevreden over hun ervaringen op kot. Dat blijkt uit een onderzoek [...]

18/06/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84