Student brouwt en verdeelt eigen bier
        Een economiestudent uit Oostende heeft een wel heel originele manier bedacht om wat extra centen te verdienen deze vakantie. Hij brouwde samen met brouwerij Strubbe zijn eigen bier, doopte het ‘Sousol’ en zorgt nu zelf voor de marketing en verdeling ervan.
 
        “Het idee was om het pop-upconcept uit te werken. Daarbij vestigt een bedrijf zich tijdelijk in één stad. Ik heb dit op het zomerbier toegepast”, legt Daems uit in het Nieuwsblad. “Het was ook onze bedoeling om een product te lanceren dat tijdelijk en exclusief verkrijgbaar is om zo een hype te creëren. Ik zie dit voor mezelf als een goede leerschool voor mijn studies én als vakantiejob. Winst maken of geld verdienen is voorlopig nog niet aan de orde. Het is nu vooral de bedoeling om ons sterk product te verkopen aan de horecazaken in Oostende.” Sousol is een witbier met zachte citrussmaak en kost 2,5 à 3 euro per 33 centiliter.
(SVR)