Image
29/09/2012

Meer vegetarische maaltijden in studentenrestaurants


Vanaf dit academiejaar zullen de studentenrestaurants van de UGent iedere donderdag drie vegetarische maaltijden en één vlees- of vismaaltijd serveren. Dat wordt de Omgekeerde Dag. Op de andere weekdagen blijven vooral vlees en vis op het menu staan. Onze ecologische voetafdruk  wordt voor een derde bepaald door wat we eten. Vlees blijkt de grootste boosdoener te zijn. Bij de productie van vlees is er een groot verlies aan energie en het draagt bij tot de opwarming van ons klimaat. De UGent wil hierdoor extra aandacht besteden aan een gezond voedingsbeleid. Een streefdoel van de UGent is om de milieu-impact te beperken. De slogan luidt ‘Minder vlees, meer toekomst’.  Met de Omgekeerde Dag wil de UGent vooral studenten die meestal voor een vleesgerecht kiezen aansporen om eens een vegetarisch gerecht te proberen. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook gezond en lekker.

(SVB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Jongeren praten onderling vaak over geld

Meer dan de helft van de jongeren van 18 tot 24 jaar (54%) praat minstens maandelijks met vrienden over [...]

25/05/2022

Kunststudente publiceert boek dat licht geeft in het donker

Margo Van Onderbergen, studente Beeldende Kunsten/Grafisch Ontwerp aan Sint Lucas Antwerpen, moest net [...]

24/05/2022

Belgische jongeren koken pas gezond als het eenvoudig is

Uit een onderzoek van Hello Fresh blijkt dat afvallen voor meer dan 40% van de jongeren een reden is [...]

23/05/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84