Image
29/09/2012

Meer vegetarische maaltijden in studentenrestaurants


Vanaf dit academiejaar zullen de studentenrestaurants van de UGent iedere donderdag drie vegetarische maaltijden en één vlees- of vismaaltijd serveren. Dat wordt de Omgekeerde Dag. Op de andere weekdagen blijven vooral vlees en vis op het menu staan. Onze ecologische voetafdruk  wordt voor een derde bepaald door wat we eten. Vlees blijkt de grootste boosdoener te zijn. Bij de productie van vlees is er een groot verlies aan energie en het draagt bij tot de opwarming van ons klimaat. De UGent wil hierdoor extra aandacht besteden aan een gezond voedingsbeleid. Een streefdoel van de UGent is om de milieu-impact te beperken. De slogan luidt ‘Minder vlees, meer toekomst’.  Met de Omgekeerde Dag wil de UGent vooral studenten die meestal voor een vleesgerecht kiezen aansporen om eens een vegetarisch gerecht te proberen. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook gezond en lekker.

(SVB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Textielontwerpster Nathalie Van der Massen wint de Henry van de Velde Young Talent Gold Award

In Brussel is Nathalie Van der Massen bekroond met de prestigieuze Henry van de Velde Young Talent Gold [...]

17/02/2024

Nieuw tweedehandsplatform voor studiemateriaal

De helft van de studenten koopt zijn studiemateriaal tweedehands aan. Dat blijkt uit een enquête van [...]

15/02/2024

Antwerpse kunststudenten exposeren in Japan

Studenten Vrije Kunst van Sint Lucas Antwerpen, de kunstencampus van de Karel de Grote Hogeschool, mochten [...]

13/02/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84