Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Avatar: Fire and Ash'

Zestien jaar geleden verblufte James Cameron het cinemapubliek met het grensverleggende sciencefictionepos [...]

Nieuw in de cinema: 'The Love That Remains'

Een relatiebreuk hoeft niet abrupt te zijn. Liefde kan ook geleidelijk wegdeemsteren, op het ritme van [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Solid sounds: Essential club music 2006.1 & 2006.2

Een goed humeur, twintig graden en het stadscentrum in is alles waar we nood aan hebben. Koptelefoons [...]

05/05/2006

Het Verbond van de Opalen 2: De Loge

"Brandend actueel!" brult de promodienst van uitgeverij Dargaud in het persdossiertje dat we kregen bij [...]

04/05/2006

Romanzo Criminale

De vuistdikke turf van Giancarlo De Cataldo was in en buiten Italië een stevige bestseller, dus de filmversie [...]

03/05/2006

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84