Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'The Blue Trail'

In een totalitair Brazilië worden bejaarden door de overheid van straat geplukt om ze naar ouderenkolonies [...]

Nieuw op Prime Video: 'After the Hunt'

Films over #MeToo zijn gloeiend hete hangijzers waar regisseurs liever hun vingers niet aan verbranden. [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Snel naar de luchthaven met de Flibco-bus

Flibco, de Europese expert in luchthavenvervoer die al actief was op de luchthaven van Charleroi, rijdt [...]

19/10/2022

Nieuw in de cinema: Un Beau Matin

Na haar Zweeds Bergman-uitstapje van vorig jaar, keerde Mia Hansen-Løve terug naar Parijs, waar ze een [...]

19/10/2022

10 redenen waarom 'Jurassic World: Camp Cretaceous' een bingewaardige serie is

In de schaduw van Jurassic World: Dominion, de bombastische (en helaas ook wel lachwekkende) finale van [...]

14/10/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84