Image
19/10/2014

‘Meneer, er zit een worm in mijn hamburger’


Donderdag lanceerde het studentenrestaurant aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) de wormenburger op het menu. Een hamburger gemaakt op basis van larven van de buffalokever. 400 burgers gingen er de deur uit en de reacties waren overwegend positief. Op dit moment is twee derde van de landbouwgrond ingenomen door gewassen voor veevoer. Insecten daarentegen, hebben 12 keer minder voedingsstoffen nodig dan koeien en de helft minder dan kippen. Vorig jaar keurde het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid tien insectensoorten goed, waaronder dus deze buffalokever. Die overigens ook gebruikt worden in vogel- en visseneten. Voor zij die nieuwsgierig zijn, de insectenburgers zijn te vinden in supermarkten Delhaize en Spar aan een portefeuillevriendelijk prijsje. (CG)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Man zit vast op Chinese brug nadat glazen panelen breken

In de Chinese stad Longjing zat een man vorige week vast op een brug op honderd meter hoogte. Enkele [...]

16/05/2021

Een heel dorp in 1 appartementsgebouw

In het dorpje Whittier, in de Amerikaanse staat Alaska, wonen bijna alle inwoners in hetzelfde appartementsgebouw. [...]

15/05/2021

Vreemde trend: high meat

Geen idee is te bizar voor op het internet, al komt de high meat-trend wel in de buurt: je laat een [...]

14/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84