Image
15/09/2015

De waarheid over de ‘vijfsecondenregel’


Bijna iedereen gebruikt de drie-, vijf- of zevensecondenregel om een stukje van je middagmaal weer van de grond te plukken. Het is een vaak gebruikt excuus, maar hoe gezond is de regel? Studenten van Aston University waren benieuwd naar het antwoord en voerden een onderzoek uit. Ze constateerden dat er écht minder bacteriën op je eten komen als je het onmiddellijk opraapt, maar zelfs na drie, vijf of zeven seconden kropen al tussen de 150 en 8.000 soorten microben op je voedsel. Wel geldt: hoe langer je koek op de grond ligt, hoe meer bacteriën je aantreft. Maar de vijfsecondenregel kun je niet toepassen op alle gevallen voedsel. Voor droog eten als een koek of chips geldt bijvoorbeeld een 30-secondenregel, terwijl vochtige voeding zoals snoepen zeer snel door ‘beestjes’ bekropen wordt. Daarnaast is het ook belangrijk waarop je voedsel viel: een stukje oprapen van op een houten vloer of het toestenbord van je laptop doe je beter niet, maar als je koek op het tapijt viel, zal je er weinig microben op betrappen.
(SR)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

De Vegetarische Slager nu ook te koop in China

De Boulettes Very Chouettes, Poulettekes en het Gehackt van de Vegetarische Slager zijn op weg om ook [...]

24/04/2021

Deformup: wanneer recyclage leidt tot decoratie-ideeën

Soms wachten studenten niet tot ze klaar zijn met hun studies om zich in het ondernemerschap te storten. [...]

24/04/2021

Documentaire Greta Thunberg vertoond ter ere van Earth Day

Op 22 april ging op het Amerikaanse televisienetwerk PBS ‘Greta Thunberg: A year to change the [...]

23/04/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84