Image
28/03/2017

Waarom je die rare groene chips beter niet opeet


Iedereen heeft ze wel al eens gezien, die kleine groene chips in het zakje. Als kind vermeed je die zeker, maar nu schrans je ze gewoon mee op.
Je zou denken dat het gewoon een onrijpe aardappel was, maar nu blijken die groene chips bepaalde chemicaliën te bevatten. In een nieuw programma op Britse zender Channel 4, Food Unwrapped, blijkt dat de groene chips chlorofyl bevatten, een stof waardoor aardappels groen kleuren. Klinkt onschuldig, maar in chlorofyl kan de giftige stof solaline zitten. Deze stof kan misselijkheid, diarree, hartritmestoornissen en zelfs verlamming veroorzaken. In ernstige gevallen kan je zelfs sterven, maar dat gebeurt enkel als je de stof in grote dosissen inneemt. Van één groen chipje zal je niet sterven, dus je hoeft nog niet meteen al je zakken chips in de vuilbak te gooien.



Afbeelding: Shutterstock
 


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Frans-Vlaanderen lanceert app om West-Vlaams te leren

In Frans-Vlaanderen, in het noorden van Frankrijk, werd vroeger een variant van West-Vlaams gesproken, [...]

23/03/2024

Acht bekende jongeren nemen een week lang het Burger House in Gent over

Vanaf zaterdag 23 maart kan je het culinaire avontuur van acht bekende jongeren volgen via VTM GO, ten [...]

21/03/2024

Ook Bockie De Repper heeft een accountant nodig

Accountancy blijft een knelpuntberoep. Dat ondervonden ook acht bedrijven. Zij besloten er samen iets [...]

19/03/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84