Image
16/03/2020

Mmm: Guido's scampi's in de wok

Een student heeft een druk leven. Tenminste, dat vinden ze toch. Eten maken lukt nog, maar de afwas doen is toch net iets te veel. Geen zorgen. GUIDO geeft je enkele makkelijke hapklare recepten die slechts één pan vragen. 


LUNCH/DINER 
Al jaren onze persoonlijke favoriet. Wij raden aan om de scampi's zelf te pellen, want die smaken toch net iets beter. Wil je toch tijd sparen? Ga dan voor een zak diepvriesgroenten. 

Ingrediënten:
  • 20-tal scampi's
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • wokmie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 150 gram maïs
  • kruidenkaas
  • 1 teentje look
Bereiding:
 
•  Ontdoe de scampi's van hun jasje en darmkanaal en leg ze in de hete olie.
•  Versnipper het teentje look bij de scampi's.
•  Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
•  Snijd alle groentjes in stukjes van dezelfde grootte en voeg ze een voor een toe (de hardste eerst).
•  Voeg nu ook de wokmie toe en eventueel een klein scheutje water.
•  Roer goed om tot de wokmie gaar is en breng op smaak met 2 eetlepels kruidenkaas.

Smakelijk!

(Sofie VR.)

 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

Wat je best niet doet de nacht voor een examen

Wie maakt zich tijdens de blok nooit schuldig aan een nachtje doorstuderen of overdreven veel cafeïne [...]

05/01/2020

De 7 ultieme studietips voor een geslaagde blok

Amerikaans psychologieprofessor Marty Lobdell bestudeerde jarenlang hoe je het efficiëntst studeert, [...]

04/01/2020

De laatste checklist voor je examen

De ultieme checklist om te leren studeren kreeg je onlangs mee. Om op het examen zelf niet door de mand [...]

03/01/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84