Zo maak je zelf een choco-bountygranola
Geen enkele maaltijd is belangrijker dan het ontbijt. Maar elke dag opnieuw een boterham met choco naar binnen spelen, dat gaat na een tijd vervelen. Gelukkig kent Laura Van den Broeck gezonde alternatieven. In haar boek Be Fit, Be Awesome 2 deelt ze alles. GUIDO mocht even snuisteren tussen al die heerlijke recepten.
Dit ontbijtrecept komt uit het boek Be Fit, Be Awesome 2, uitgegeven bij Vrijdag. Het boek is in de boekhandel te koop voor 22,50 euro. Je vindt er ook recepten voor andere maaltijden, alsook handige tips om te sporten en je lekker in je vel te voelen.
Ingrediënten:
- 200 g grove havermout
- 100 g kokosschilfers of -poeder
- 200 g hazelnoten
- 5 el kokosolie
- 5 el agavesiroop of acaciahoning
- 100 g donkere chocolade
- 1 à 2 tl zee- of Himalayazout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Giet de kokosolie in een mok en zet in de voorverwarmde oven tot de olie gesmolten is.
- Hak de hazelnoten in grove stukken. Schep de havervlokken in een grote kom. Voeg de gehakte noten, kokosschilfers, gesmolten kokosolie, honing (of siroop, als je dat ingrediënt koos) en het zout toe. Roer vervolgens alles om.
- Bedek de ovenplaat met bakpapier. Verspreid het mengsel erop en zet 25 à 30 minuten in de oven. Vergeet ondertussen niet om de granola geregeld om te roeren, zodat ze niet verbrandt.
- Breek de chocolade in stukjes.
- Haal de granola uit de oven en verdeel de chocolade eroverheen. Roer goed om en laat het goedje daarna afkoelen.
- Optioneel: serveer het eindresultaat met yoghurt voor een extra smaaksensatie.
Foto copyright: Laura Noppe