Image
15/02/2021

VUB-prof bakt historische broodjes


Volgens historicus Peter Scholliers, professor aan de VUB, is "de geschiedenis van het brood is in feite de geschiedenis van álles." Hij onderzocht de geschiedenis van het brood en bracht de verschillende bepalende momenten in kaart: van de prijsrevolutie rond 1890, die voor betaalbaar en zuiver wit brood zorgde, tot de smaakrevolutie rond 1990, die voor betaalbaar en gezond bruin brood zorgde. Dit alles goot hij in boekvorm: Brood - Een geschiedenis van bakkers en hun brood.
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Ook Vlaamse hogescholen investeren in mondmaskers

Als de lessen op 18 mei terug mogen hervatten, zal een mondmasker niet uit de aula weg te denken zijn. [...]

11/05/2020

Bekijk de FOMU-expo ‘Stephan Vanfleteren-Present’ vanuit je kot

Omdat een museumbezoek er nog eventjes niet in zit, organiseert het Antwerps Foto Museum (FOMU) een [...]

09/05/2020

BENEFIETkot steekt verenigingen een hart onder de riem

Ook voor verenigingen is de coronacrisis geen lachertje. Hun spaghettislagen, fuiven of quizavonden vallen [...]

08/05/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84