Image
15/02/2021

VUB-prof bakt historische broodjes


Volgens historicus Peter Scholliers, professor aan de VUB, is "de geschiedenis van het brood is in feite de geschiedenis van álles." Hij onderzocht de geschiedenis van het brood en bracht de verschillende bepalende momenten in kaart: van de prijsrevolutie rond 1890, die voor betaalbaar en zuiver wit brood zorgde, tot de smaakrevolutie rond 1990, die voor betaalbaar en gezond bruin brood zorgde. Dit alles goot hij in boekvorm: Brood - Een geschiedenis van bakkers en hun brood.
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Universiteiten en hogescholen nemen maatregelen tegen het coronavirus

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen ook universiteiten en hogescholen [...]

12/03/2020

“Belgium” vervangt “Leuven” op etiket Stella

Aandachtige drinkers van Stellabier, zullen binnenkort opmerken dat er ‘Belgium’ op het etiket [...]

06/03/2020

Haast je, rapper ‘Snelle’ komt naar België!

“Dames en heren, pennen neer, schrijf je laatste zin af.” Waarschijnlijk klinkt de zin je [...]

28/02/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84