Image
15/02/2021

VUB-prof bakt historische broodjes


Volgens historicus Peter Scholliers, professor aan de VUB, is "de geschiedenis van het brood is in feite de geschiedenis van álles." Hij onderzocht de geschiedenis van het brood en bracht de verschillende bepalende momenten in kaart: van de prijsrevolutie rond 1890, die voor betaalbaar en zuiver wit brood zorgde, tot de smaakrevolutie rond 1990, die voor betaalbaar en gezond bruin brood zorgde. Dit alles goot hij in boekvorm: Brood - Een geschiedenis van bakkers en hun brood.
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Op verrassingstrip naar LISSABON

Een verrassingstrip boeken met Srprs.me is nog net iets avontuurlijker wanneer de Polar Vortex ijskoude [...]

27/01/2020

Examentip: neem kauwgom mee

Net voor je examen nog vlug je samenvatting doornemen? Doe gerust, maar neem ook een kauwgom, want uit [...]

24/01/2020

11 momenten die elke student meemaakt tijdens de examenperiode

Wanneer je wekenlang tussen die vier muren opgesloten zit, begin je soms rare dingen te doen. Elke student [...]

23/01/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84