Image
07/07/2023

Street food by WOLF: Good Life Bowl (by Poke Club)

De Brusselse foodmarket WOLF, in een imposant voormalig bankgebouw in het centrum van de stad, trekt sinds zijn opening foodies van over ter wereld aan. GUIDO mocht grasduinen in de toprecepten van de WOLF-chefs.


Ingrediënten voor 2 bowls:

- 150 g rijst

- 24 cl water

- 2 cl rijstazijn

- 1 grote snuif zout

- 1 el suiker

- 150 g verse zalm

- 1 el sojasaus

- 1 el sesamolie

- 2 wortelen, geraspt

- 80 g mango

- 60 g rode kool

- 80 g baby-uitjes

- 100 g mayonaise

- 5 ml srirachasaus

- 2 g furikake

- koriander

Bereiding:

1.      Spoel de rijst meerdere malen in schoon water om het zetmeel in de korrels te verwijderen. Meng de azijn, het zout en de suiker. Roer het mengsel voorzichtig door de rijst. Kook de rijst en laat afkoelen op een koud bord of een pan.

2.      Snijd de zalm in blokjes en meng met de sojasaus en sesamolie. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.

3.      Was de groenten, schil de wortelen en rasp ze. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes en de rode kool in dunne reepjes. Marineer de rode kool een uur in de rijstazijn. Snijd de mango in kleine blokjes.

4.      Meng de mayonaise met de srirachasaus.

5.      Leg de rijst op de bodem van een soepbord, voeg de zalm in het midden toe en schik er de verschillende vruchten en groenten omheen, elk afzonderlijk. Besprenkel met de mayonaise-srirachasaus en bestrooi met verse koriandervlokken en furikake.

TIP VAN DE CHEF

Furikake is een typische smaakmaker uit de Japanse keuken, gemaakt van sesam, gehakte kelp en gedroogde vis. Furikake is te vinden in elke Japanse kruidenierswinkel. Kinderen en tieners zijn er dol op, maar omdat het suiker en natriumglutamaat bevat, is het beter niet te veel te gebruiken.


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Moeder Theepot: "Op 21 maart vieren we de koning van de Maya's"

In de rubriek 'Studentenclubs' stellen we elke editie van het GUIDO Magazine een studentenclub [...]

05/07/2020

Nicky Vandeghinste (26) verkozen tot 'Student van het jaar'

De 26-jarige Nicky Vandeghinste is verkozen tot Student van het jaar. Dat maakte de Genste studentenraad [...]

01/07/2020

Docenten op non-actief na discriminerende uitspraken

De Erasmushogeschool van Brussel heeft drie docenten op non-actief gezet, nadat ze denigrerende en discriminerende [...]

09/06/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84