Helft studentenresto's gaat voor meer plantaardig
De helft van de Vlaamse hogescholen en universiteiten voert actief promotie voor plantaardige maaltijden in hun resto’s. Koplopers in veggie studentenmaaltijden zijn Hogeschool PXL en Universiteit Antwerpen.
Een en ander blijkt uit jaarlijks onderzoek van ProVeg. GUIDO plukt er 5 opvallende weetjes uit:
1) De naam van het gerecht kan een groot verschil maken. Een "pasta met geroosterde mediterraanse groenten" doet het tot 4 keer beter dan een "vegetarische spaghetti".
2) Een subtiele ‘V’ naast de plantaardige gerechten op het menu doet het veel beter dan een aparte vegan categorie.
3) De cafetaria van de VUB heeft het Good Food Label behaald en biedt een ruim assortiment plantaardig broodbeleg (van currysalade tot tonino) en vegan gebak aan.
4) Arteveldehogeschool in Gent streeft ernaar om in de komende vier jaar de catering voor medewerkers volledig om te zetten naar 100% plantaardig.
5) Bij Vives Brugge wordt om de twee maanden een volledige veggie week georganiseerd.
Tekst: Herbert De Paepe