Vijf 'squisito' pastarecepten
Blijf je altijd steken tussen de pita's, pizza's en frietjes? Ontpop je tot een professionele keukenprins(es) en bereid een van deze vijf Italiaanse pastarecepten. Simpel, snel en superlekker! Buon apetito!
Telkens voor 2 personen
Penne met kazen (15 min.)
Ingrediënten:
250 gram penne, twee doosjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaat, 1 ui, parmesan, 2 zakjes mozzarella, gemalen kaas, 2 teentjes look , zout, zwarte peper, paprikapoeder, gemalen laurier, oregano
Bereidingswijze:
• Kook de penne al dente
• Doe de gepelde tomaat in een kookpot en voeg anderhalf blik water toe
• Voeg de tomatenpuree, de look, de ui (fijngesneden) en de kruiden toe
• Laat alles gaar worden
• Giet de pasta af en voeg de saus toe
• Voeg de parmesan en mozzarella in stukjes bij de pasta
• Roer goed om
• Serveer op een bord met gemalen kaas
Spirelli met scampi's, groentjes en pesto (20 min.)
Ingrediënten:
20 scampi's, zout en peper, paprikapoeder, 250 gram spirelli, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 tomaat, 1 ui, ½ courgette, 150 gram maïs, 2 koffielepels pesto, 2 soeplepels Boursin Cuisine, 1 teentje look
Bereidingswijze:
• Ontdoe de scampi's van hun jasje en leg ze in hete olijfolie
• Versnipper het teentje look bij de scampi's
• Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder
• Snij alle groentjes in stukjes van dezelfde grootte
• Kook ondertussen in een andere pot de spirelli al dente
• Voeg de groentjes een voor een toe aan de scampi's (de hardste eerst)
• Breng op smaak met 2 koffielepels pesto en 2 soeplepels Boursin Cuisine
• Roer het geheel goed om en serveer met de pasta
Spaghetti carbonara (20 min.)
Ingrediënten:
250 gram spaghetti, 100 gram spekblokjes (mag gerookt zijn), zonnebloemolie (of olijfolie), 3 eieren, peper, 2 soeplepels gemalen parmesan
Bereidingswijze:
• Kook de spaghetti al dente
• Klop de eieren los, kruid met peper en doe er 2 soeplepels parmesan bij
• Giet de pasta af, maar hou enkele lepels kookvocht opzij
• Doe 2-3 lepels olie in een pan en bak er de spekblokjes in
• Doe het eimengsel in de pan
• Voeg de pasta en enkele lepels kookvocht toe
• Laat op een zacht vuur de eieren stollen rond de pasta
• Dien op met de rest van de kaas
Vegetarische lasagne (25 min.)
Ingrediënten:
1/2 pak lasagnevellen, 4 dl bechamelsaus, 1 pot Bertolli tomatensaus, 1 zakje gemalen kaas, zout, 2 koffielepels pesto, 1 courgette
Bereidingswijze:
• Laat de lasagnevellen 3 minuten weken in water
• Snij ondertussen de courgette in fijne schijfjes en bak die lichtbruin
• Bereid de bechamelsaus en voeg er de pesto aan toe
• Bedek de onderkant van de schotel met tomatensaus en leg er een lasagnevel overheen
• Spreid de bechamelsaus over het lasagnevel en schik er enkele courgetteschijfjes op
• Herhaal stappen 4 en 5 tot de schotel vol zit
• Eindig met tomatensaus en bedek het geheel met een laagje geraspte kaas
• Verwarm de schotel in de oven gedurende 20 minuten op 180 graden en serveer
Tagliatelli met parmaham en groentemix (30 min.)
Ingrediënten:
400 gram tagliatelli, 1 koffielepel olijfolie, 1 koffielepel fijngehakte knoflook, peper, zout, 500 gram groentemix (eventueel diepvries), 3 fijne sneetjes parmaham
Bereidingswijze:
• Snij de sneetjes rauwe ham in fijne reepjes en plaats ze even in de koelkast
• Kook ondertussen de tagliatelli al dente
• Laat de pasta uitlekken
• Verhit de olijfolie in een pan en voeg de look en groenten toe
• Bak gedurende acht minuten op een middelmatig vuur (regelmatig omroeren)
• Breng op smaak met peper en zout
• Voeg de pasta erbij en meng goed
• Schik de pastamengeling op een bord, strooi de plakjes parmaham over het gerecht en smullen maar