Hoe kan je een cocktail maken?
Worden alle cocktails op dezelfde wijze gemaakt? Absoluut niet. Ontdek hier de vijf voornaamste wijzen om een cocktail te bereiden.
De vijf voornaamste wijzen om een cocktail te bereiden, zijn
1) in laagjes: dit geeft een prachtig resultaat en eenmaal je de truc beet hebt, is het zeer eenvoudig om te doen. Giet zachtjes op de achterzijde van een lepel die juist met het oppervlak van de drank waarop je de laag wenst aan te brengen in contact is. Tip: test op voorhand welke drank er onderaan moet en welke bovenaan (in regel: hoe zoeter, hoe lager de drank komt).
2) door toevoeging: heel eenvoudig: giet alle ingrediënten in het glas.
3) gemixt: doe alle ingrediënten in de mixer en mix tot het geheel zacht en smeuïg is (langzaam starten en dan sneller).
4) geshaket: doe alle ingrediënten samen met enkele ijsblokjes in de cocktail shaker en schud kort maar krachtig (+/- 10 seconden). Via het zeefje in de shaker voorkom je dat de ijsblokjes en eventuele andere storende elementen zoals pitjes van de citroen mee in het glas gegoten worden.
5) geroerd: is de beste methode om de kracht van de dranken het best tot zijn recht te laten komen. Zachtjes roeren om te voorkomen dat het ijs zou breken.