Mmm: Guido's scampi's in de wok
Een student heeft een druk leven. Tenminste, dat vinden ze toch. Eten maken lukt nog, maar de afwas doen is toch net iets te veel. Geen zorgen. GUIDO geeft je enkele makkelijke hapklare recepten die slechts één pan vragen.
LUNCH/DINER
Al jaren onze persoonlijke favoriet. Wij raden aan om de scampi's zelf te pellen, want die smaken toch net iets beter. Wil je toch tijd sparen? Ga dan voor een zak diepvriesgroenten.
Ingrediënten:
- 20-tal scampi's
- zout en peper
- paprikapoeder
- wokmie
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 tomaat
- 1 ui
- ½ courgette
- 150 gram maïs
- kruidenkaas
- 1 teentje look
Bereiding:
• Ontdoe de scampi's van hun jasje en darmkanaal en leg ze in de hete olie.
• Versnipper het teentje look bij de scampi's.
• Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder.
• Snijd alle groentjes in stukjes van dezelfde grootte en voeg ze een voor een toe (de hardste eerst).
• Voeg nu ook de wokmie toe en eventueel een klein scheutje water.
• Roer goed om tot de wokmie gaar is en breng op smaak met 2 eetlepels kruidenkaas.
Smakelijk!
(Sofie VR.)