Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

We spelen een spel vanavond: Drinkopoly!

Wat je precies nodig hebt om Drinkopoly te spelen? Shotglaasjes, een spelbord, een boek kaarten met [...]

28/01/2020

Op verrassingstrip naar LISSABON

Een verrassingstrip boeken met Srprs.me is nog net iets avontuurlijker wanneer de Polar Vortex ijskoude [...]

27/01/2020

Examentip: neem kauwgom mee

Net voor je examen nog vlug je samenvatting doornemen? Doe gerust, maar neem ook een kauwgom, want uit [...]

24/01/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84