Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Gamingbeurs in Kortrijk gaat next level in 2020

Na het gigantische succes van 1UP vorig jaar, komt er dit jaar een nieuwe editie van de gamingbeurs [...]

15/01/2020

Depri studente vraagt via Twitter om knuffelhond... and Hogent delivered

"Ideetje voor op kot: kom eens met een hond naar de keuken om studentjes gelukkig te maken in deze [...]

14/01/2020

Seks doet je beter presteren op je examens

Wie tijdens de blok niet zeker is van zijn stuk, belt best zijn wederhelft even op voor een beetje ontspanning. [...]

13/01/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84