Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

11 momenten die elke student meemaakt tijdens de examenperiode

Wanneer je wekenlang tussen die vier muren opgesloten zit, begin je soms rare dingen te doen. Elke student [...]

23/01/2020

Universiteit maakt studenten dik(ker)

Studenten komen aan de universiteit gemiddeld 3,6 kilo bij. Dat blijkt uit een onderzoek van de VUB, [...]

22/01/2020

Universiteit lanceert cursussen om volwassen te worden

Een Amerikaanse universiteit geeft studenten de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een cursus [...]

19/01/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84