Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Avatar: Fire and Ash'

Zestien jaar geleden verblufte James Cameron het cinemapubliek met het grensverleggende sciencefictionepos [...]

Nieuw in de cinema: 'The Love That Remains'

Een relatiebreuk hoeft niet abrupt te zijn. Liefde kan ook geleidelijk wegdeemsteren, op het ritme van [...]

KIM SNAUWAERT uit 'The Best of Dorien B.'

"Door gratis te werken, ondermijnen kunstenaars hun eigen generatie. Maar vaak kunnen we niet anders."   [...]

23/09/2019

Draai nu je eigen glorieuze ballen dankzij dit exclusieve Balls & Glory recept

Voor handgedraaide gehaktballen van Wim Ballieu kan je in Antwerpen sinds kort terecht aan de Stadsschouwburg. [...]

20/09/2019

Zo krijg je een insta-waardig kot met een studentenbudget

Mist je kot nog wat warmte na het thuiskomen van de les? Wij vertellen je hoe je je kot hip en gezellig [...]

20/09/2019

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84