Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Avatar: Fire and Ash'

Zestien jaar geleden verblufte James Cameron het cinemapubliek met het grensverleggende sciencefictionepos [...]

Nieuw in de cinema: 'The Love That Remains'

Een relatiebreuk hoeft niet abrupt te zijn. Liefde kan ook geleidelijk wegdeemsteren, op het ritme van [...]

Szechenyi Spa Baths in Boedapest: relax all day, party all night

Het academiejaar start bijna, run for the hills! Of beter: plan nog snel een trip naar Boedapest. Wij [...]

13/09/2019

Deze kousen veroveren de wereld en wij begrijpen waarom

Krijg jij elk jaar kousen voor Kerst? Wel, zet de boom maar al klaar en drop a hint, want er is nu eenpaar [...]

10/09/2019

De 10 troeven van VALENCIA

Mercado Central In deze overdekte markthal, die pal in het centrum ligt, komen honderden Valencianen [...]

27/08/2019

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84