Image
16/03/2011

Studenten feesten op derde editie van het Calamartes-festival

Afgelopen maandagmiddag werd op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen het startschot gegeven voor het vijfdaagse cultuurfestival Calamartes, waarbij niet alleen studenten, maar ook buurtbewoners kunnen deelnemen aan talrijke culturele activiteiten.


 

Het festival, dat een initiatief is van de overkoepelende studentenorganisatie UNIFAC, de universiteit en de stad Antwerpen, wil de studenten warm maken voor cultuur zodat ze zelf een stap maken richting schouwburgen en dergelijke. Bovendien moet het hen dichter bij elkaar én bij de buurt brengen. “Het is een feit dat de relatie tussen de studenten en de omwonenden niet altijd even optimaal is, maar dankzij dit soort evenementen is het de laatste jaren heel wat verbeterd”, zegt een enthousiaste burgemeester Patrick Janssens. Het festival zal nog tot en met vrijdag duren en er staan nog heel wat optredens en activiteiten op het programma. Blikvangers van de voorbije dagen waren onder meer de Leuvense Studentenfanfare die meeliepen op de openingsstoet en de zogenaamde TD Pensioné waar de studenten de bewoners van een dichtbijgelegen woon- en zorgcentrum enkele leuke danspasjes aanleerden.

(ADG)

Comments

ONTSPANNING

Jeroen Perceval alias KRAMER: "De schoften zijn aan de macht!"

Jeroen Perceval is rapper, acteur en regisseur. Die volgorde was er eerst. Hij heeft als Kramer zijn [...]

The kindergarten teacher

Een toegewijde kleuterleidster uit New York stoort zich thuis aan de oppervlakkigheid van haar eigen [...]

  • Slider

Poll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84