Image
19/06/2014

Celita helpt concerten organiseren


Student: Celita Ameije (23)

Studie: Event- en projectmanagement aan Arteveldehogeschool Gent

Stage: Democrazy, Gentse muziekclub die actief is in Kunstencentrum Vooruit, Charlatan, Handelsbeurs, Minardschouwburg, DOK, de Centrale en White Cat.

Al lang voor het vastleggen van haar stage kwam Celita in contact met Democrazy. “Deze vzw kan gezien worden als een muziekclub die tal van activiteiten organiseert - en dan vooral concerten - op verschillende locaties in de stad Gent. Daarbij komen genres als hiphop, drum and bass, funk, soul en reggae in beeld, en laat net dit mijn favoriete muziek zijn.” Celita is een van die studenten die je zelden zonder iPod in de oren ziet lopen. “Muziek is al jaren mijn passie: elke dag ben ik ermee bezig en ik probeer ook vaak nieuwe nummers en artiesten te leren kennen. Dat deed ik door onder andere de agenda van Democrazy in het oog te houden en vaak concerten van hen bij te wonen.” Nadat Celita in haar laatste jaar voor de afstudeerrichting eventmanagement koos, stond ze te springen om voor haar stage te solliciteren bij Democrazy. “Op eigen initiatief nam ik contact op met de vzw en ik mocht onmiddellijk deel uitmaken van de organisatie, op voorwaarde dat ik me erg flexibel kon opstellen. Nu ben ik me ervan bewust dat deze voorwaarde absoluut noodzakelijk is: ik sta vooral in voor de producties van de concerten en ben daardoor altijd op locatie. Meestal moet ik om 12 uur ’s middags beginnen tot 1 uur ’s nachts, maar dat kan erg snel uitlopen. Af en toe gaat het bovendien om een feestje en moet ik tot 6 uur ’s morgens aanwezig zijn. Maar ik vind het een hele uitdaging om een concert van a tot z te organiseren, dus zijn de late uren voor mij bijzaak. Bovendien kom ik hier met enorm veel mensen in contact, waardoor ik connecties leg die later van pas kunnen komen.”

(HR)


Comments

JOBS & STAGES

Hebben jobstudenten recht op betaalde feestdagen?

Betaalde feestdagen zijn altijd mooi meegenomen. Want geef toe, wie vindt het nu niet fijn betaald te [...]

Een job scoren zonder werkervaring doe je zo

Werkgevers verwachten vaak dat twintigers al tien jaar werkervaring achter de rug hebben. Absurd én [...]

SOCIAL

Poll

Job in the picture

Sabbatjaar? Word catsitter!

Word jij helemaal week van kattenfilmpjes, mag de zomer eindeloos duren en schrikt een 9 to 5-job je [...]

25/08/2018

Zes tips om te scoren bij een sollicitatiegesprek

1- Doe je research. Zoek zeker wat informatie op over het bedrijf. Niet alleen op de website zelf, maar [...]

19/08/2018

Droomjob: 3 maand Nutella proeven in Italië

Fans van choco gaan helemaal loco, want Ferrero - de goden achter het merk Nutella - is op zoek naar [...]

31/07/2018

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84