Image
29/12/2014

Meest gelezen in 2014 (3): Welke zeven studentenjobs betalen goed?


Artikel dateert van 6 oktober 2014

Als je dit academiejaar de kinky toer opgaat, als prostituee, paaldanseres of stripper, dan kan je bergen geld binnenharken. Ook als je het illegale circuit induikt en zwartwerk uitvoert, rinkelt de kassa. Je gezondheid op het spel zetten door vuil, gevaarlijk of ongezond werk te doen, levert eveneens een boel geld op.
 
Maar we gaan ervan uit dat je een zedige, eerlijke en gezonde student bent. Echt rijk zal je niet worden van de 7 volgende studentenjobs, maar alle verhoudingen in acht genomen, betalen ze goed.
 
1- leer pinten tappen
 
De horeca is een van de makkelijkste sectoren om een studentenjob te scoren op elk moment van het jaar, en als je hard werkt, kan het goed verdienen. Als bonus kan je nu en dan een fooi op zak steken.
 
2- neem de telefoon
 
Een helpdesk bemannen, mensen opbellen voor enquêtes of keiharde televerkoop: in een callcenter is altijd werk voor studenten. Televerkopers kunnen ook op bonussen rekenen als ze hun targets halen.
 
3- verzorg je medemens
 
Er is een schrijnend gebrek aan personeel in de zorgsector, dus in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen enzovoort. Het gevolg is dat studenten die komen bijspringen niet onaardig worden betaald.
 
4- verzilver je studiewerk
 
Op websites als knoowy.com kan je samenvattingen, papers en cursussen die je hebt gemaakt uploaden. Je vangt maar een paar euro per verkochte samenvatting, maar reken eens uit wat er gebeurt als honderden medestudenten er eentje kopen?
 
5- word promogirl of -boy
 
Prullen uitdelen aan voorbijgangers op festivals, op het strand of in winkelstraten terwijl je in een clownesk kostuumpje bent gewrongen is een stuk zomerser dan kantoorwerk, en het betaalt beter dan je denkt.
 
6- ga aan de lopende band staan
 
Fabriekswerk aan de lopende band - productiearbeid dus - is tamelijk afstompend, maar voor een paar weken of een maand is het makkelijk vol te houden en het verdient niet slecht.
 
7- help de stielman
 
Ga mee op pad met een stielman als handlanger. Dat kan een metselaar zijn of een andere bouwvakker, of een tuinier, een loodgieter, noem maar op. Jij helpt hem zijn materiaal verzeulen en geeft hem zijn gereedschap aan, dus vakkennis is niet nodig. Betaalt goed!
 
(SDB)
 

Comments

JOBS & STAGES

Vier digitale sollicitatietechnieken

Is de klassieke sollicitatiebrief of -mail nog van deze tijd? Je mag gerust postzegels en enveloppen [...]

Met welke job verdien je het meest?

In hun jaarlijkse loononderzoek onderzoekt Jobat meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld welke functies het [...]

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Belgische bedrijven zijn in volle aanwerfmodus

Belgische ondernemingen kijken op personeelsvlak de rest van het jaar positief tegemoet. Zeven op de [...]

18/08/2023

Margo werkt in een rusthuis

Margo De Baets (20) werkt in de Refuge, een woonzorgcentrum in het hartje van Gent. Tijdens de coronacrisis [...]

18/07/2023

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy [...]

19/06/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84