Image
10/04/2015

Do's en don'ts op LINKEDIN

Er is niets mis met een solide cv, een stevige sollicitatiebrief en een goed gesprek met je toekomstige werkgever. Integendeel zelfs: deze drie dino's zijn de hoeksteen van elke succesvolle sollicitatie. Maar dat wil niet zeggen dat modernere media je niet kunnen helpen bij je zoektocht naar een job. GUIDO presenteert: do's en don'ts voor werkzoekenden op sociale media.
 
DO
 
1) Maak ook zonder werkervaring een profiel aan
Als pas afgestudeerde student heb je weinig of geen relevante werkervaring. Dat is echter nog geen reden om geen LinkedIn-profiel aan te maken. Bekijk het als een online cv waarin je je studies vermeldt, alsook je skills en - waarom niet - je vakantiejobs, presidiumervaring en leidinggevende functies bij jeugd- en andere bewegingen.
 
2) Word lid van groepen
LinkedIn is meer dan een online cv. Het is ook de plaats bij uitstek waar je online kunt netwerken met professionals uit de branche waarin je graag wil terechtkomen. Dat doe je door (strategisch) lid te worden van groepen, want daarbinnen gebeurt de echte interactie. Vind je niet meteen een groep waarin je met de juiste mensen in contact komt? Maak er dan zelf een aan!
 
3) Gebruik de zoekfunctie.
Luiaards kunnen LinkedIn zelf het werk laten doen en af en toe eens klikken op 'vacatures' in het menu. Maar als je een beetje verstand in je kop hebt, dan maak je slim gebruik van de geavanceerde zoekfunctie. Speel een beetje met de verschillende zoekopties, en al snel leer je verfijnd zoeken, zodat de kans steeds groter wordt dat je op een vacature stoot die bij jou past.
 
4) Verzorg je keywords
In tip 3 heb je al geleerd om zelf op zoek te gaan naar een job, maar tegelijk zijn rekruteerders ook op zoek naar jou. Daarvoor moeten ze wel op de juiste keywords stoten. Denk daar dus eens grondig over na. Wees zo volledig en concreet mogelijk en vermijd algemeenheden. Laat je echter niet verleiden tot overkill: te veel keywords riskeren je LinkedIn-profiel nogal generisch te maken.
 
5) Plaats een foto
Bij een klassiek papieren cv is het zelden nodig om een foto toe te voegen. Als het niet specifiek wordt gevraagd, raden we het zelfs af. Op LinkedIn is dat anders. Als je daar geen foto oplaadt, lijkt het of je iets te verbergen hebt, want dan staat jouw profiel fotoloos te blinken tussen de andere. Kies voor een deftige pasfoto, een sober portretje dus. Je 'grappige' foto's reserveer je maar voor Instagram. Of niet.
 
DON'T
 
1) Overdrijf je skills niet
Op je LinkedIn-profiel kan je een aantal skills of vaardigheden aanklikken. Bezwijk niet voor de verleiding daarin te overdrijven. Veel jonge LinkedIn-gebruikers zouden blijkens hun skills-lijst een soort omnipotente alleskunners zijn, en er is natuurlijk geen enkele rekruteerder die daar intrapt. Kies je skills zuinig, maar accuraat, zonder valse bescheidenheid.
 
2) Gebruik niet enkel je (gewenst) beroep als hoofding
Onder je naam heb je op je LinkedIn-profiel 120 lettertekens ter beschikking. De meeste gebruikers plaatsen daar droogweg hun beroep of functie. Mag het wat creatiever, alsjeblieft? Zeker als je op zoek bent naar werk, kan je in die 120 lettertekens een soort micro-cv kwijt. Dat is niet makkelijk, dus neem je tijd, maak verschillende versies, leg ze voor aan je vrienden en familie en pik er de sterkste uit.
 
3) Laat geen velden oningevuld
Niets is ergerlijker voor gebruikers van sociale netwerken, dan het aantreffen van een onvolledig ingevuld profiel. Vul dus bij de aanmaak van je profiel met zorg alle gevraagde velden in, en overloop ze minstens maandelijks om ze eventueel te updaten. Heb je privacyproblemen met sommige velden? Vul dan nog liever iets vaags in dan helemaal niets.
 
4) Boor geen gaten in je cv
Een cv met gaten, dat kan je niet maken. Een bisjaar, een burn-out, een sabbatical, een gefaalde studierichting, een depressie, een ziekte... Je voelt je vast gegeneerd om die 'verloren tijd' in je cv op te nemen, maar dat is onterecht. Verloren tijd bestaat niet: ook negatieve ervaringen vormen een mens en maken dus integraal deel uit van je loopbaan. Als je ze niet invult, vallen er trouwens gaten in je cv, en dat is pas echt verdacht.
 
5) Verwaarloos je profiel niet
Als je ervoor kiest om een LinkedIn-profiel aan te maken, zorg er dan voor dat je het up-to-date houdt. Nogal wat werkzoekenden maken een profiel aan, en eenmaal ze werk hebben gevonden, redeneren ze: ik heb LinkedIn niet meer nodig. En dan staat hun verouderd profiel daar steeds irrelevanter te worden. Dat is fout. Trek je in dat geval nog liever helemaal terug uit LinkedIn.
 
(HDP)

Comments

JOBS & STAGES

Studenten starten 'Rockhopper Socks': Sokken die je outfit rocken

Wie? Antwerpenaren Sam Dupont (23, student Logistiek) en Robin Denis (22, afgestudeerd Internationaal [...]

Cyriel liep stage bij Iedereen Beroemd: "Vermoeid schrijven valt niet mee."

Student? Cyriel Verstraete (21) Studie? Taal- en letterkunde (Nederlands-Engels) aan UGent Stage? [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIAL

TopMovies

Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84