Image
03/04/2016

De populairste studentenjobs en hoeveel je ermee verdient

Festivals afschuimen, een reis boeken, een nieuwe gsm betalen,… Als student is dit een serieuze hap uit je budget. Om toch met een goed gevulde portemonnee door het leven te gaan, doen heel wat jongeren een studentenjob. Weet je niet goed wat en waar je moet zoeken? Wij hebben enkele populaire studentenjobs op een rijtje gezet, alsook hoeveel ze opbrengen en waar je ze kan vinden. 

Caissière

Je komt ze met hopen tegen: studenten die achter de kassa van een supermarkt zitten of de rekken staan aan te vullen. Er zijn verschillende grote ketens waar je aan de slag kan, maar ook in de plaatselijke winkels is er vaak werk voor studenten. Gemiddeld verdien je zo’n 8 à 9 euro per uur.  

Waar kan je zoeken?

Delhaize
Colruyt
Albert Heijn

Fastfoodketen

Veel studenten komen er waarschijnlijk zelf regelmatig over de vloer om een klein hongertje te stillen. Maar je kan uiteraard ook aan de andere kant van de toog staan om bestellingen op te nemen. De geur van versgebakken frietjes die nog dagen in je kleren hangt, moet je er wel bijnemen. Gemiddeld verdien je zo’n 8 euro per uur.

Waar kan je zoeken?

McDonald’s
Quick 

Administratie

Wanneer je een job in de administratie hebt, verricht je vaak heel wat bureauwerk. Dit varieert van het klasseren van papierwerk tot het beantwoorden van telefoons en emails. Niet het meest spannende werk dus, maar wel geschikt om je tijd nuttig te spenderen op regenachtige dagen. Gemiddeld verdien je zo’n 8 euro per uur. 

Waar kan je zoeken?

Randstad
t-interim

Babysitter

Vuile billetjes afvegen, gemorste limonade opkuisen, … het leven van een babysitter kan hard zijn. Maar met een beetje geluk kom je terecht bij een heel braaf kindje en word je betaald om tv te kijken. Eén ding is zeker: babysitters zijn altijd en overal nodig. Dus dit werk is altijd in de aanbieding. Gemiddeld verdien je zo’n 4 euro per uur.

Waar kan je zoeken?

Gezinsbond
Babysitters
Sloebersit
Sitly

Enquêteur 

Als je vlot in de omgang bent en je weet mensen te overtuigen, dan is een studentenjob als enquêteur je op het lijf geschreven. Zowel telefonisch, op straat of bij de mensen thuis kan je vragenlijsten afnemen. Gemiddeld verdien je zo’n 7 euro per uur.

Waar kan je zoeken?

Randstad
t-interim

Bakkersmeisje/jongen

Wil je graag wat weekendwerk verrichten? Bij een bakkerij is jouw broodje zo gebakken. Vooral op zondag worden vaak studenten ingezet om de hongerige klanten te bedienen. Je moet dan wel vroeg uit je bed, maar je verdient er wel een aardig centje mee. Gemiddeld verdien je zo’n 8,5 euro per uur.

Waar kan je zoeken?

Even langsgaan in de bakkers in jouw buurt en het gewoon vragen, kan je al een hele stap vooruit helpen.

Werken in de horeca

Wanneer je een terrasje doet in de zomer, kan er bijna niet naast kijken: heel wat horecazaken doen beroep op studenten om de terrasgangers te bedienen. Wie niet te lomp geboren is om een plateau met drank te laten vallen, kan hier zeker een mooi bedrag bij elkaar sprokkelen. Gemiddeld verdien je zo’n 8 à 9 euro per uur.

Waar kan je zoeken?

Randstad
t-interim

Proefkonijn

Stel je lichaam ter beschikking van de wetenschap en test eens een nieuw medicijn. Welke testen dat precies zijn, varieert uiteraard. Hoeveel je verdient is dus afhankelijk van het onderzoek, maar kan gemakkelijk oplopen tot enkele honderden euro’s.

Waar kan je zoeken?

Medians
CPU

Steun werven voor goede doelen

Mensen overtuigen om een bedrag te storten voor het goede doel is geen gemakkelijke opdracht. Maar als je voldoende enthousiasme en geduld hebt, kan je deze job zeker eens proberen. Gemiddeld verdien je zo’n 10 euro per uur.

Waar kan je zoeken?

Pepperminds

foto: shutterstock 
 

Comments

JOBS & STAGES

Slechts 15% werknemers oefent 'juiste job' uit

Volgens een enquête van rekruteringsbureau Michael Page is minder dan één Europese werknemer op vijf [...]

AI doet zijn intrede in de jobrekrutering

Hogan Assessments, wereldleider in persoonlijkheidsevaluatie op de werkplek, heeft onderzocht hoe artificiële [...]

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84