Dumpsterdiver organiseert workshopweekend rond duurzaam ondernemen
“Ik herinner me nog goed die eerste keer dat ik ging dumpsterdiven. Snel over het hek geklommen. Twee grote containers voor me. Vol verse groenten, fruit, zuivel, vlees. Blijdschap, maar ook verontwaardiging die nog steeds op mijn netvlies gebrand staat. Een jaar later studeerde ik af als handelsingenieur. Ik wist meteen dat ik geen zin had in een carrière van 60 uur per week werken voor iets waar ik niet in geloof. Ik ging voedselafval de wereld uit helpen!” Joris Depouillon trok daarop een jaar lang de wereld rond om duurzame en sociale ondernemers te ontmoeten en verzamelde genoeg inspiratie om FSE Network op te richten, een non-profit innovatienetwerk rond voedselverlies. “En nu willen wij op onze beurt op 26, 27 en 28 augustus met de Food Waste Challenge jonge professionals inspireren, adviseren en begeleiden in de wereld der voedseloverschotten en sociaal ondernemen.¨ Vijftig creatievelingen krijgen er nuttige informatie en raad van experts om hun idee uit te werken tot een concreet businessplan. Geprikkeld? Alle info op www.foodwastechallenge.eu.