Image
26/08/2017

Nele (21) staat aan het roer van een beautywebshop


Nele Leemans is geen gewone studente kinesitherapie. Na de schooluren transformeert ze in een zakenvrouw, met haar eigen webshop Nosmetics. En die groeit, heel snel. Eén jaar en honderdtwintig potjes nagellak verder is er nog geen sprankeltje van haar enthousiasme verloren gegaan. 

GUIDO: Zeg Nele, Nosmetics, wat voor beest is dat?
Nele: Nosmetics is een webshop die natuurlijke verzorgingsproducten verkoopt met een volledig assortiment voor manicure en pedicure. Je weet tegenwoordig niet meer welke chemische stoffen je allemaal op je huid smeert en in dat opzicht is Nosmetics uniek. Alle verzorgingsproducten zijn gemaakt op natuurlijke basis, met kruidenextracten en, heel belangrijk, niet getest op dieren. Ik verkoop vooral aan salons, wellnesscentra en schoonheidsinstituten, maar via de webshop ook meteen aan klanten.

GUIDO: Hoe ben je als twintigjarige in godsnaam in die wereld gerold?
Nele: Wel, bij een kennis in Nederland ging ik steeds mijn nagels doen. Zij gebruikt de producten van het merk “Cuccio” en vroeg me of ik het merk wilde vertegenwoordigen in België. De vraag kwam, de kans was er en ik heb geen seconde getwijfeld. Een week later was Nosmetics geboren: een eigen webshop waarvan ik de naam koos en die de producten van “Cuccio” in België aanbiedt. Ik schreef me in als ondernemer en toen de webshop op 1 juli effectief online stond, ging de bal aan het rollen. Sindsdien stond ik al op verschillende beurzen, organiseerde mijn eigen beurs, cursussen, homeparties en workshops voor manicure en pedicure. Ik ben trouwens bezig met de ontwikkeling van mijn eigen lijn, waar ik erg enthousiast over ben! Het zullen natuurlijke verzorgingsproducten voor lichaam en gelaat zijn, maar op basis van typisch Belgische ingrediënten. Een lijn voor mannen staat ook nog op mijn to-do lijstje.  

GUIDO: Veel onderwijsinstellingen hebben een speciaal statuut voor student-ondernemers, is dat bij jou ook het geval?
Nele: Ik was eigenlijk de eerste student-ondernemer op de Universiteit van Antwerpen. Voor hen was het ook allemaal nieuw en daardoor waren er redelijk wat onduidelijkheden met documenten. Nu is dat allemaal in orde en de universiteit heeft veel begrip voor mijn werk. Als ik een les mis omdat ik een afspraak heb met een klant, helpt de school mij met kijken in welke groep ik die les kan inhalen.

GUIDO: Dat moet een druk leven zijn. Eens rustig in de zetel hangen als een échte student gebeurt niet vaak meer?
Nele: Neen… ik werk hard en heb soms het gevoel dat ik twee verschillende levens heb. Nele, de student, die veel les en taken heeft en haar best doet op school. Dan is er ook Nele, de zakenvrouw, die na schooltijd afspreekt met klanten die op haar rekenen. Soms is het moeilijk om alles te combineren en vergeet ik mezelf. Ik krijg gelukkig veel hulp en steun van mijn familie en vriendje, en hou steeds deze quote in gedachten: “Today I will do what others won’t, so tomorrow I can do what others can’t." Sowieso maak ik eerst mijn studies netjes af. Hopelijk behaal ik dit jaar mijn bachelordiploma en daarna heb ik nog twee masterjaren te gaan. Later wil ik beide nog steeds combineren. Ik wil mijn producten in veel salons en wellnesscentra zien, zodat ze meteen verkrijgbaar zijn voor de klant. Ik ben al trots op wat ik bereikt heb, maar sta nog niet waar ik wil staan. Ik wil nog zoveel doen in mijn leven en ga er dus volledig voor.
 
Tekst: Alexandra Omey
Foto: Nosmetics
 

Comments

JOBS & STAGES

Dienst Geneesmiddelenonderzoek zoekt proefpersonen

Op zoek naar een studentenjob waarbij je mensen helpt, bijdraagt aan betere geneesmiddelen en ondertussen [...]

475 uren voor jobstudenten opgebruikt? Gebruik je 50 horecadagen!

Meer dan de helft van de Vlaamse jobstudenten werkt in de horeca. Daarvoor kunnen ze gebruikmaken van [...]

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

SOCIAL

Poll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider

Dit is het gemiddelde startersloon

We ontdekten eerder al welke tien diploma's de hoogste starterslonen opleveren, maar hoeveel verdient [...]

17/06/2018

Bruisende vakantiejob: Fabrikant zoekt jacuzzi-tester

Rekken aanvullen, doosjes inpakken, andermans rommel opkuisen of jacuzzi's testen? Hmm, qua vakantiejob [...]

06/06/2018

Deze 10 opleidingen geven je het hoogste startersloon

Al die jaren (flink) gestudeerd, daarna jezelf hees gebabbeld in sollicitatiegesprekken, liters [...]

21/05/2018

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84