Image
28/09/2018

De 9 beste apps voor jobstudenten


Een studentenjob vinden door simpelweg je smartphone te zitten vingeren, iets wat je sowieso toch heelder dagen doet? Dan kan, als je onderstaande apps installeert en slim gebruikt.
 
Student@work
 
De officiële app van de RSZ om na te gaan hoeveel uren je nog mag werken om de verminderde sociale bijdrage niet mis te lopen. Ook handig: via Student@work kan je een attest voor je werkgever aanmaken en rechtstreeks verzenden per e-mail.
 
Job Tweets
 
Een app waarmee je razendsnel, gericht en efficiënt Twitter kunt doorzoeken op zoek naar geschikte vacatures. Twitter?! Jazeker, want steeds meer bedrijven zoeken hun nieuwe medewerkers via sociale media.
 
VDAB Jobbeurzen
 
Als de VDAB een jobbeurs organiseert of eraan meewerkt, dan brengen ze je via deze app op de hoogte van de deelnemende bedrijven en hun vacatures. Ook handig om snel de locatie van zowel de beurs als de bedrijven te vinden.
 
Mentor
 
Via deze app komen mentors en mentees met elkaar in contact. Mentees zijn jongeren zoals jij die op zoek zijn naar informatie over een bepaalde sector. Mentors zijn geëngageerde professionals die vrijwillig hun expertise delen en loopbaanadvies geven.
 
Nowjobs
 
Nowjobs belooft een studentenjob op maat, onder meer in de horeca, in winkels en op events. Alle administratie verloopt via de app, zonder papierwerk en zonder dat je de deur uit moet. Behalve om te gaan werken natuurlijk.
 
Seal Jobs
 
Deze app voor jobstudenten maakt gebruik van een eigen matching-algoritme. Je maakt je profiel aan, geeft je voorkeuren door en via allerhande digitale spitstechnologie word je automatisch gematcht aan interessante bedrijven.
 
Stujobs
 
Zoek mobiel je weg tussen een negenhonderdtal studentenjobs op basis van criteria die voor jou belangrijk zijn: plaats en uurrooster. Je hoeft de app niet eens actief te raadplegen, want bij elke geschikte nieuwe vacature ontvang je een push-notificatie.
 
Swop
 
Een studentenjob zoeken in onvervalste Tinder-stijl: naar links swoppen als de vacature je niet interesseert, en naar rechts swoppen om te solliciteren. Ook dat gebeurt hypermodern, want je kan een videosollicitatie uploaden.
 
LinkedIn Job Search
 
Solliciteren via sociale media zit in de lift, dus het spreekt voor zich dat ook de professionele netwerksite LinkedIn een app heeft. Solliciteer via je eigen LinkedIn-profiel en sla interessante vacatures op om later te bekijken wanneer het je uitkomt.

Comments

JOBS & STAGES

100 jobs voor IT'ers

Wat is een IT'er? Wat doet een IT'er? En waarom is zij of hij goud waard op de arbeidsmarkt? [...]

De stage van Kim: “Een videoshoot met Rode Duivels om Bednet te promoten.”

Student? Kim Biermans (21) uit Mechelen Studie? Communicatiemanagement (Digital Media Management) aan [...]

  • Slider

SOCIAL

Poll

Job in the picture

Veilig aan de slag op je vakantiejob

Vele tienduizenden jongeren en studenten zullen zich deze zomer in een werkplunje hijsen en gaan aan [...]

02/07/2018

Het jobparcours van tv-scenarist Ward Hulselmans

Als Ward Hulselmans zijn job niet zo graag deed, zou hij al met pensioen zijn. De bedenker van succesreeksen [...]

19/06/2018

Dit is het gemiddelde startersloon

We ontdekten eerder al welke tien diploma's de hoogste starterslonen opleveren, maar hoeveel verdient [...]

17/06/2018

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84