Image
31/10/2004

Ondertussen op de arbeidsmarkt...

Guido houdt met argusogen de arbeidsmarkt in de gaten, want een goeie job, daar studeren we toch allemaal voor, nietwaar? Laatstejaars economie, toog-uitzendkrachten, bedrijfsrecensies, wegwijs in de eerste job en de actuele knelpuntberoepen.Laatstejaars economie niet zo werkzeker als gedacht

 

Vlerick Management School ondervroeg 1412 laatstejaarsstudenten in economische richtingen aan de Vlaamse uniefs en hogescholen over hun kijk op de toekomst. Ondanks hun sterke diploma denkt meer dan de helft van de laatstejaars dat ze niet snel werk zullen vinden. Toch vinden ze een job (46%) belangrijker dan een gezin (28%), vrije tijd (21%) en engagement (5%). Er zitten dus nogal wat angstige, wereldvreemde workaholics tussen die economisten. En als je ze vraagt in welke sector ze het liefst aan de slag willen, komt consultancy als eerste uit de bus, gevolgd door telecommunicatie, distributie/logistiek en financiële dienstverlening.

 

Info: www.vlerick.be

 

Creyf's doet het achter de toog

 

Uitzendbedrijf Creyf's heeft de handen in mekaar geslagen met Restevent Group - Gourmet Invent, een groep gespecialiseerd in catering van events. Concreet wil dat zeggen dat Creyf's verantwoordelijk wordt voor het aanleggen van een pool van een 400-tal horecawerknemers, die dan door Restevent Group - Gourmet Invent aan de slag worden gezet. Die 400 potentiële tappers zitten trouwens niet thuis met hun vingers te draaien: zij zullen op permanente basis kunnen werken. Lees: zij zullen met zo'n cool 'crew'-T-shirt te bewonderen zijn in onder meer Vorst-Nationaal of De Zuiderkroon.

 

Info: www.creyfs.be

 

Hoe gaat het er echt aan toe in een bedrijf?

 

Ziek van bedrijfspromopraatjes? Wantrouwig bij het hoera-toontje van jobadvertenties? Surf eens naar In De Wandelgang, een website waar (ex-)werknemers ongecensureerd een 'recensie' kunnen maken van het bedrijf waar ze werken of gewerkt hebben. Een exclusieve blik achter de schermen van de bedrijfswereld dus: hoe gaat het er nu echt aan toe, daar in de wandelgangen van de arbeidsmarkt? 't Is eens een alternatieve bron van informatie voor wie druk aan het solliciteren is.

 

Info: www.indewandelgang.be

 

Wegwijs in… de eerste job

 

Pas afgestudeerd? Raadpleeg dan de brochure Wegwijs in… de eerste job van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Stap voor stap krijg je praktische info die je zoektocht naar een eerste job moet vergemakkelijken: van het doorworstelen van de paperassenberg tot het opstellen van een cv en sollicitatietips. Zelfstandigen in spe krijgen een apart hoofdstuk, en er is info over werken in Europa en daarbuiten. Gratis te bestellen via publi@meta.fgov.be of te downloaden op onderstaande site.

 

Info: www.meta.fgov.be

 

Analyse Vacatures: waar zitten de knelpuntberoepen?

 

Tijd voor de jaarlijkse barometer van de tekorten en overschotten op de Vlaamse arbeidsmarkt: de gebruiksvriendelijke cd-rom Analyse Vacatures laat de strategisch onderlegde sollicitant toe zijn solliciteergedrag zodanig te verfijnen dat hij perfect weet in te spelen op de lokale behoeften en tekorten op de Vlaamse arbeidsmarkt. Vacatures analyseren, regio's vergelijken en knelpuntberoepen lokaliseren is kinderspel voor wie overweg kan met muis en klavier. De cd-rom kost 20 euro (bestellen via www.vdab.be/trends/bestellen.shtml), en je krijgt er een gedrukt rapport gratis bovenop. Alleen geïnteresseerd in dat rapport? Je kan het gratis downloaden op onderstaande website.

 

Info: www.vdab.be/trends/vacatureanalyse.shtml

 

(SDB)


Comments

JOBS & STAGES

Walibi zoekt 350 jobstudenten

Walibi gelooft in het zomerseizoen 2021. Het pretpark is actief op zoek naar 600 medewerkers, waaronder [...]

Van gamer tot informaticus

Zet de eerste stap naar je job met vdab.be Bijna of pas afgestudeerd? Je kan nu al werk maken van een [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84