Image
20/12/2021

WISHELF tovert je harde schijf om tot een persoonlijke Dropbox

Soms wachten studenten niet tot het einde van hun studies om ondernemer te worden. Drie vrienden bedachten een manier om je gegevens in een persoonlijke cloud te bewaren. Antoine Percy, een van de drie studenten achter Wishelf, geeft tekst en uitleg.


Het concept?

Antoine: We willen mensen de mogelijkheid geven om hun gegevens bij zich te houden terwijl ze genieten van de voordelen van de cloud, dankzij een technologie die we allemaal kennen: de externe harde schijf. Wij bieden de Cloudify Box aan, om harde schijven die in je lade rondslingeren, om te toveren tot een persoonlijke Dropbox. Je hoeft geen computerwetenschapper te zijn om het te gebruiken, je moet alleen maar weten hoe je een harde schijf en een Ethernet-kabel moet aansluiten op je pc of laptop.

Waarom?

Antoine: Met de explosie van de cloud in de afgelopen jaren, kan je uit veel oplossingen kiezen, maar bijna allemaal vereisen ze dat je toegang geeft tot je foto's en video's aan een derde partij. Zeker, thuiscloudoplossingen bestonden al, maar je moest een echte nerd zijn om ermee om te kunnen. Daarom wilden we Wishelf creëren. Wij geven iedereen de mogelijkheid om te kiezen of ze willen dat een bedrijf hun gegevens gebruikt of niet.

Het parcours?

Antoine: Eerst kwam het idee, maar zoals we vaak hebben gehoord en geleerd, vertegenwoordigt een idee slechts 10% van de start-up. Vervolgens is het belangrijk om 'Get out of the building' toe te passen, het principe om overal om je heen, online, via mond-tot-mondreclame of door onderzoek te vragen of het idee bevalt, en of het beantwoordt aan een behoefte of een probleem in het dagelijks leven. Zodra deze stap objectief is gevalideerd, komt de creatiefase, waarin stevig wordt nagedacht over het concept. Zodra het prototype klaar is, start de cruciale fase van bètatesten. We zullen prototypes leveren aan gewone gebruikers, zodat ze ons feedback kunnen geven over het product om het (indien nodig) te corrigeren vóór de verkoop. Wat er daarna gebeurt, zal de toekomst uitwijzen.

Combinatie met studies?

Antoine: Soms zouden we sneller willen vooruitgaan met Wishelf dan mogelijk is. We doen in elk geval ons uiterste best. Persoonlijk ben ik om 20 uur klaar met studeren en dan werk ik nog vier uur aan Wishelf. Dat is vermoeiend, maar het plezier om het project te zien evolueren, maakt veel goed.

Steun?

Antoine: Vaak stelt zich een probleem dat we alleen door zelfstudie kunnen oplossen. Uiteraard zouden we ons daarbij maar al te graag laten helpen door een prof, maar die gelegenheid heeft zich nog niet voorgedaan. We hebben op de unief wel een coach die ons helpt bij het creëren van het product en bij de lancering van de start-up. Daarnaast hadden we de eer om twee beurzen in de wacht te slepen.

Moeilijkheden?

Antoine: Dat we van in het begin werden gesteund, heeft ons veel geholpen en heeft ons in staat gesteld om snel en correct vooruit te gaan, omdat we gemotiveerd waren en zijn. Het moeilijkste van de lancering moet echter nog komen: de verkoop!

Werkdag?

Antoine: Mijn typische "werk"dag begint rond 8 uur 's ochtends, want dan volg ik les. Daarna werk ik aan Wishelf, software of administratie. Ik wissel af tussen mijn cursussen voor de unief en Wishelf. Soms springt het een voor het ander, om deadlines zo goed mogelijk te halen. Zodra de schooldag voorbij is, begint - als ik tenminste niet ga sporten of iets leuks doen - mijn eigenlijke werkdag. Tijdens de blok wordt Wishelf vanzelfsprekend een beetje buitenspel gezet, maar zelfs dan proberen we er een uur per dag mee bezig te zijn. Als dat lukt, tenminste.

wishelf.tech

Tekst: Sébastien Daloze


Comments

JOBS & STAGES

Met welke job verdien je het meest?

In hun jaarlijkse loononderzoek onderzoekt Jobat meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld welke functies het [...]

Hoe vind ik een studentenjob?

Zoek een job via verschillende kanalen: - Via een interimkantoor Bij een interimkantoor ben je zeker [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Margo werkt in een rusthuis

Margo De Baets (20) werkt in de Refuge, een woonzorgcentrum in het hartje van Gent. Tijdens de coronacrisis [...]

18/07/2023

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy [...]

19/06/2023

Klaar voor je eerste sollicitatie? Doe de FACTCHECK

Voor de eerste keer solliciteren, dat is reuzespannend. Om nog maar te zwijgen over de duizend vragen [...]

07/06/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84