Image
08/06/2022

Steffi Mercie: "Ik weet bijna zeker dat ik ga stoppen met studeren."

Terwijl haar vriend Gerben Tuerlinckx samen met Arno 'de jonge broer van Average Rob' The Kid overal probeert binnen te sluipen in Security Checkers, timmert Steffi Mercie aan een acteercarrière.


De 19-jarige Tiktokvedette, die al op piepjonge leeftijd doorbrak op social media, studeert ondertussen ook nog Grafisch Design aan de Arteveldehogeschool in Gent. Al zal dat wellicht niet lang meer duren, want de combinatie ondernemen en studeren wordt haar naar eigen zeggen te lastig.

GUIDO: Is wat je doet naast je studies technisch gezien een studentenjob?

Steffi: Niet echt, want ik ben zelfstandige.

GUIDO: Dus je hebt een eigen bedrijf.

Steffi: Eigenlijk wel, ja.

GUIDO: Beheer je zelf je agenda en de zakelijke kant?

Steffi: Ik heb een management voor mijn activiteiten op social media, maar mijn agenda hou ik wel zelf bij. Ik ben redelijk gestructureerd, dus dat lukt wel.

Eigen centjes verdienen

GUIDO: Hoe combineer je die activiteiten met je studies?

Steffi: Ik studeer halftime, twee dagen in de week. Mijn examens kan ik ook opschuiven. Dat komt omdat ik een speciaal statuut van student-ondernemer heb gekregen op de hogeschool. Dat zou je kunnen vergelijken met een topsporterstatuut. Maar om eerlijk te zijn: ik weet niet of ik ga blijven studeren. Het zou kunnen dat ik binnenkort ga stoppen, want het wordt echt moeilijk om te combineren.

GUIDO: Je kotleven in Gent, samen met je vriend Gerben, heeft een docureeks opgeleverd op VTM GO. Vond je dat leuk?

Steffi: Jawel, want we hadden veel inbreng en konden het echte kotleven laten zien. Ook de kibbelingen in onze relatie kreeg je te zien, dus het was een eerlijke reeks. Ik vond het super dat we dat konden tonen. We hebben ervan genoten, dus het was zeker leuk om te maken.

GUIDO: Moet je veel opofferen van het studentenleven?

Steffi: Vroeger ging ik heel veel uit, en dat is nu wel fel verminderd. Maar dat vind ik helemaal niet zo erg. Ik doe bijzonder graag wat ik doe, en er blijft nog wel genoeg tijd over voor cosy nights, gezellige avondjes met echte vrienden. Dus eigenlijk mis ik niet zo veel.

GUIDO: De meeste studenten hebben het financieel niet breed en leven op kosten van hun ouders. Dat is bij jou toch wel even anders?

Steffi: Ja, maar toch probeer ik te leven zoals mijn leeftijdsgenoten. Dat vind ik belangrijk, en zo ben ik ook opgevoed. Ik verdien wel mijn eigen centjes door ervoor te werken, maar ik probeer me altijd voor te stellen hoe mijn leven eruit zou zien mocht ik dat niet hebben.

Jezelf dubbel zo hard bewijzen

GUIDO: Je bent nog jong genoeg om van verschillende dingen te proeven. Heb je al een besluit genomen welke richting je uit wil?

Steffi: Mijn besluit staat zo goed als vast dat ik fulltime wil gaan acteren. Daar wil ik alles op zetten. Daarom ben ik er ondertussen bijna zeker van dat ik ga stoppen met mijn studies. Fulltime audities, castings en acteren. Dat is mijn doel.

GUIDO: Is acteren nieuw voor jou?

Steffi: Ik heb Bittersweet Sixteen gedaan, met Jan Verheyen, Anna Verheyen en Lien Willaert. Dat was een tienerdrama, maar wat ik nu doe is helemaal anders: de horrorfilm FOMO, die eind juni in de zalen komt. Superleuk om te doen, en megaleerrijk.

GUIDO: Wil je je activiteiten op social media en je acteerwerk van elkaar gescheiden houden?

Steffi: Zeker. Veel mensen snappen niet dat het twee verschillende werelden zijn en denken dat het makkelijker is om een rol vast te krijgen doordat mijn bereik op social media zo groot is. Dat klopt niet. Het tegendeel is waar. Mensen kennen mij als Steffi Mercie, en dat schrikt sommige regisseurs af om me te casten in een rol. Ik moet mezelf dubbel zo hard bewijzen op een auditie. Mensen zien me hoe ik echt ben, en dan is het moeilijk om in een personage te kruipen. Dat is eigenlijk vrij stom, dus daarom probeer ik die twee werelden zoveel mogelijk gescheiden te houden. Als je mij ziet acteren, dan wil ik dat je Steffi vergeet.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

JOBS & STAGES

Met welke job verdien je het meest?

In hun jaarlijkse loononderzoek onderzoekt Jobat meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld welke functies het [...]

Hoe vind ik een studentenjob?

Zoek een job via verschillende kanalen: - Via een interimkantoor Bij een interimkantoor ben je zeker [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Margo werkt in een rusthuis

Margo De Baets (20) werkt in de Refuge, een woonzorgcentrum in het hartje van Gent. Tijdens de coronacrisis [...]

18/07/2023

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy [...]

19/06/2023

Klaar voor je eerste sollicitatie? Doe de FACTCHECK

Voor de eerste keer solliciteren, dat is reuzespannend. Om nog maar te zwijgen over de duizend vragen [...]

07/06/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84