Image
04/04/2023

Duurzaam ondernemen met hippe hondenbedden

Zelf heb je graag mooie en comfortabele spullen om je heen, die liefst ook duurzaam zijn. Waarom zou je je trouwe viervoeter dat ook niet gunnen? Fantail, een gloednieuw Belgisch merk dat comfort, design en duurzaamheid combineert, speelt in op die trend en pakt uit met fraaie essentials voor je huisdier.


Benodigdheden voor huisdieren die goed zijn voor hun welzijn, goed zijn voor onze planeet én er ook nog eens goed uitzien, waren tot nu toe niet makkelijk te vinden. Het antwoord komt van Fantail, een nieuw 100% Belgisch merk dat met die uitdaging aan de slag is gegaan. Fantail schiet uit de startblokken en lanceert een collectie hondenbedden die aan die win-win-win voldoen.

CO2-neutraal

"Voor ons is het eigenlijk een no-brainer," klinkt het bij Fantail. "Duurzaam ondernemen zit in ons DNA en daarom nemen we verantwoordelijkheid voor de impact die onze producten hebben op de planeet. Zo kiezen we onze leveranciers zo lokaal mogelijk, om transport tot een minimum te beperken. Daarnaast ontwerpen we onze producten met het oog op een zo lang mogelijke levensduur. We kiezen sterke, duurzame materialen en bouwen onze producten zo modulair mogelijk op. Dat maakt dat je een onderdeel perfect kan vervangen zonder alles op de vuilnishoop te moeten gooien. Alle CO2-uitstoot die onze productie genereert, wordt gecompenseerd in samenwerking met GOForest."

Modern nest

Eigenlijk is een hondenbed de hedendaagse versie van een nest. "Je hebt je hond waarschijnlijk al wel eens cirkeltjes zien draaien en krabben," verduidelijkt Margaux Kronal, hondenopvoedster en gedragsspecialist bij Fantail. "Dit ritueel zorgt ervoor dat hun nest goed is opgemaakt voor de nacht. Wilde honden graven een put om in te liggen, krabben bladeren bij elkaar, trappen gras plat... Dit gedrag is niet meer nodig sinds honden een deel zijn geworden van ons gezin, maar ze doen het nog steeds instinctief."

Vanuit het advies van specialisten als Margaux ontwerpt Fantail producten die in de eerste plaats worden ontwikkeld met het welzijn en comfort van het dier als prioriteit. Dat comfort trekken ze door in alle componenten: de materiaalkeuze, de vorm en de ergonomie. Zo waken ze erover dat je als baasje op twee oren mag slapen.

Geen compromissen

"De lancering van Fantail is een erg belangrijke mijlpaal in de transitie van ons familiebedrijf," zegt Samuel Van Lathem, CEO van Vadigran, het moederbedrijf van Fantail. "We merken dat de meeste consumenten wel zeggen dat ze duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze toch producten kopen die het best bij hun persoonlijke behoeften passen. Om succesvol te zijn in onze missie, moeten we daarom milieubewuste producten ontwikkelen die beter of goedkoper zijn dan de industriestandaard. Zo hoeven consumenten geen compromissen te sluiten."

SNUG, SNOOZE & STARGAZE

Het eerste wapenfeit van Fantail is de introductie van een collectie hondenbedden, ontworpen om de ruggengraat, spieren en gewrichten van je hond perfect te ondersteunen. De 3 modellen Snug, Snooze en Stargaze bestaan in 3 verschillende afmetingen en in 12 hedendaagse kleuren, die in elk interieur passen. Ook aan het gebruiksgemak is gedacht, want de slimme polyesterstof is makkelijk afwasbaar en kan op 30 graden in de wasmachine.

fantail.eu

Foto: niccola.be


Comments

JOBS & STAGES

Met welke job verdien je het meest?

In hun jaarlijkse loononderzoek onderzoekt Jobat meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld welke functies het [...]

Hoe vind ik een studentenjob?

Zoek een job via verschillende kanalen: - Via een interimkantoor Bij een interimkantoor ben je zeker [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Margo werkt in een rusthuis

Margo De Baets (20) werkt in de Refuge, een woonzorgcentrum in het hartje van Gent. Tijdens de coronacrisis [...]

18/07/2023

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy [...]

19/06/2023

Klaar voor je eerste sollicitatie? Doe de FACTCHECK

Voor de eerste keer solliciteren, dat is reuzespannend. Om nog maar te zwijgen over de duizend vragen [...]

07/06/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84