Image
25/05/2023

Emma werkt in een kunstwinkel

Emma De Kestelier (24, zij/haar), studeert Gender en Diversiteit via een interuniversitaire master. Naast haar studie werkt ze drie tot vier dagen per week in kunstwinkel Lucas Creativ in Gent. Ze doet een beetje langer over haar studie, maar dat vindt Emma absoluut geen probleem.


Waarom?

"Ik woon alleen en betaal mijn eigen huur. Met school is dat soms moeilijk, maar ik vind het een leuke combo. Drie of vier dagen werken en daarnaast studeren, de afwisseling is goed voor me."

Takenpakket?

"Meestal sta ik aan de kassa of zet ik leveringen weg. Maar vooral help ik de klanten, die zijn echt geweldig. Kunststudenten, professionele kunstenaars, bejaarden met een nieuwe hobby... Zij komen met interessante vragen en leren me zoveel bij. Ik ben zelf veel bezig met kunst en het is inspirerend om tussen hen en al die materialen te staan. Elke dag pak ik wel iets nieuws mee naar huis om te testen, natuurlijk dankzij de personeelskorting."

Combinatie met studies?

"Lukt niet altijd even goed. (lacht) Sommige dagen kom ik om zes uur 's avonds thuis en dan pas start ik met school. Als het een lange dag was, is dat wel zwaar. Ik probeer zeker één keer per week af te spreken met vrienden om samen te studeren, als sociale controle."

Interessantste klanten?

"Er zijn er zoveel, maar wie me het meeste bijblijft, is een kunstenaar die maar drie kleuren potlood koopt: geel, rood en blauw, en telkens 375 stuks van elk. Als wiskundige berekent hij hoeveel lijnen hij moet combineren om een bepaalde kleur te bekomen. Echt cool. Ook was er eens een vrouw wiens hond haar zetel had kapotgebeten. Ze verfde al die stukjes in andere kleuren en kwam zo tot één kunstwerk. Je komt hier zoveel toffe mensen en verhalen tegen."

Tip voor medestudenten?

"Mensen doen alsof je studententijd de beste tijd van je leven is, maar dat is niet zo. Je kan ook je school wat meer spreiden. Doe een interim- of studentenjob die je leuk vindt, focus op je hobby’s en kalmeer. Het moet allemaal zo rap de deur niet uit."

Tekst: Alice Seghers


Comments

JOBS & STAGES

Steeds minder pas afgestudeerden aan de slag in de zorg

Het afgelopen jaar is het aandeel min-35-jarigen dat met een nieuwe job in de zorg is gestart, duidelijk [...]

Stel zelf je loonpakket samen

Meer dan de helft van de bedrijven geeft werknemers de kans hun loonpakket zelf samen te stellen. Vooral [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Hoog debutantenloon leidt tot jaloersheid op de werkvloer

Managers denken wel eens dat hun personeel tijdens de koffiepauze niet spreekt over hun loon, maar volgens [...]

27/03/2023

Nieuwe werknemers verdienen meer dan normaal

Onderzoek van onder meer de KU Leuven legt een opvallende trend op de arbeidsmarkt bloot. Ondanks de [...]

22/03/2023

Vierdaagse voltijdse werkweek niet populair in kmo’s

Uit een bevraging van hr-dienstenbedrijf Acerta en werkgeversorganisaties Etion en VKW Limburg bij meer [...]

24/02/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84