Image
28/08/2023

Accountable: een app die zelfstandigen het leven makkelijker maakt

De app Accountable is de belangrijkste bron van belastingaangiften voor zelfstandigen in België. In 2022 alleen al stond de app garant voor meer dan twintigduizend aangiften. Dankzij deze unieke marktpositie maakt Accountable zich sterk dat dit jaar álle fiscale zaken via de app zullen kunnen worden geregeld. Een Belgische primeur, waarvoor we ons oor te luister leggen bij oprichter en CEO Nicolas Quarré.


GUIDO: Wat is Accountable precies?

Nicolas: Accountable helpt zelfstandigen - makers, ondernemers, consultants, dokters, handelaars - om hun activiteiten te ontplooien zonder kopzorgen. Met Accountable regelen zelfstandigen hun bankzaken, maken ze facturen op, scannen ze hun btw-briefjes en weten ze exact, op elk moment, waar ze ook zijn, wat ze zich kunnen veroorloven en hoeveel belastingen ze zullen moeten betalen. Op het einde van een maand, trimester of jaar, delen ze die informatie met hun boekhouder of doen om het even welke fiscale aangifte in minder dan twee kliks, en dat gegarandeerd foutloos.

Minimaal foutenrisico

GUIDO: Welk systeem gebruik je om je garant te stellen voor de juistheid van de aangiften?

Nicolas: We gaan zelfs zover dat we ons engageren de boetes te betalen die zouden voortvloeien uit aangiften via de app, zelfs als de fout bij de (goedmenende) gebruiker ligt. Dat is uniek in België en zelfs - voor zover we weten - in Europa. Hoe we dat doen? Ons design minimaliseert het risico op fouten, er zijn automatische verificaties, een strikt beheer van de ontvangsten en de link met de bank.

GUIDO: Is de app enkel bedoeld voor zelfstandigen?

Nicolas: Ja, Accountable is geconcipieerd om zelfstandigen te helpen, niet voor grotere bedrijven. We zijn ervan overtuigd dat je je doelgroep goed moet kennen, en dat doen we dan ook. Dit gezegd zijnde, er zijn ook een duizendtal Belgische boekhouders die Accountable gebruiken samen met hun cliënten, ofwel om documenten te recupereren via de app, ofwel om direct aangiften te uploaden, die dan op hun beurt gegarandeerd zijn. Zo winnen ze tijd en kunnen ze zich concentreren op fiscaal advies met een meerwaarde.

Nooit alleen

GUIDO: Hoe zou je zelfstandigen overtuigen om Accountable te gebruiken?

Nicolas: Los van de vrijheid en de flexibiliteit, is het leven van een zelfstandige behoorlijk stresserend, zeker wat de financiële kant betreft. Weten wat je moet doen op welk moment, is geen sinecure als je alleen werkt en elke minuut telt. Accountable is makkelijk te gebruiken, eenvoudig te installeren en werpt een licht op het geheel van je financiële situatie. De app legt alle stukjes van de puzzel, van je facturen tot het betalen van je belastingen. Je wint tijd en je weet waar je staat. Altijd. Ons team staat klaar om binnen een paar uur te antwoorden op al je vragen, of het nu een eenvoudige of een complexe kwestie is. Indien nodig, brengen we je in contact met een partnerboekhouder. Kortom, je bent nooit alleen.

GUIDO: Hoe zie je de toekomst? Ben je al nieuwe ideeën aan het ontwikkelen?

Nicolas: Natuurlijk! De roadmap van het product is uitgetekend, dankzij de feedback van de gebruikers, maar uiteraard ook volgens onze eigen visie. Dit jaar zouden in de app nieuwe geautomatiseerde fiscale aanbevelingen moeten verschijnen, de mogelijkheid om facturen en offertes te plannen en te automatiseren, en nieuwe analytische graphics. Ten slotte denken we aan onze internationale expansie. We zijn al actief in Duitsland en zouden de komende jaren graag nieuwe markten aanboren.

Tekst: Sébastien Daloze


Comments

JOBS & STAGES

Vier digitale sollicitatietechnieken

Is de klassieke sollicitatiebrief of -mail nog van deze tijd? Je mag gerust postzegels en enveloppen [...]

Met welke job verdien je het meest?

In hun jaarlijkse loononderzoek onderzoekt Jobat meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld welke functies het [...]

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Belgische bedrijven zijn in volle aanwerfmodus

Belgische ondernemingen kijken op personeelsvlak de rest van het jaar positief tegemoet. Zeven op de [...]

18/08/2023

Margo werkt in een rusthuis

Margo De Baets (20) werkt in de Refuge, een woonzorgcentrum in het hartje van Gent. Tijdens de coronacrisis [...]

18/07/2023

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy [...]

19/06/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84