Image
26/11/2023

Belgobon, de eerste Brusselse fietstraiteur

Juliette Heene en Corentin De Dryver leerden elkaar kennen op de hotelschool. Het klikte, en samen startten ze Belgobon op, een traiteur met lokale producten. Uniek is dat ze een fietstraiteurdienst hebben uitgebouwd voor Brusselse evenementen. Juliette vertelt er meer over.


GUIDO: Stel Belgobon eens voor?

Juliette: Belgobon is een traiteur op basis van lokale producten, seizoensgebonden, vers en voor 80% bio, gecertificeerd door Certisys. Alles wordt lokaal bereid in ons atelier in Schaarbeek. Je kan ons zowat alles vragen, want wij werken op maat voor huwelijken, conferenties, lunchleveringen... Dit jaar hebben we ons nieuwste concept gelanceerd: een fietstraiteurdienst voor evenementen in het Brusselse.

GUIDO: Wat zijn jullie signature-producten?

Juliette: Die hebben we niet echt, aangezien we ons laten leiden door het lokale aanbod en de seizoenen. Onze klanten beschrijven de Belgobon-keuken als origineel en delicieus tegelijk. Wij doen ons werk goed, maar zonder chichi.

Werken als koppel

GUIDO: Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie?

Juliette: Daarvoor doen we ons uiterste best. We zijn professionals in onze sector, en daar moeten we ons dan ook naar gedragen. We stellen onszelf voortdurend in vraag, wat erg verrijkend en stimulerend is. We zijn geen robots die telkens opnieuw dezelfde formules herhalen.

GUIDO: Valt het mee om te werken als koppel?

Juliette: Corentin en ik zijn complementair aan elkaar en we werken met een gemeenschappelijk doel voor ogen. Het feit dat we - denk ik toch - een blind vertrouwen hebben in elkaar, helpt ook. We hoeven geen vergaderingen in te leggen en ook zonder planning gaat het werk vooruit. Uiteraard moeten we ervoor zorgen dat we het werk kunnen achterlaten en thuis ook nog over iets anders praten.

GUIDO: Was je altijd al van plan om zelfstandig te worden?

Juliette: Doordat we elkaar al als student hebben leren kennen, is alles snel gegaan. Zelfstandig worden in de horecasector kan snel voldoening brengen. Zodra we waren begonnen, wilden we niet meer op een andere manier werken. Akkoord, we hebben veel werk, maar we doen het in alle vrijheid, en dat bevalt ons.

Alles op de fiets

GUIDO: Jullie zijn de eerste fietstraiteur in Brussel. Vanwaar dit concept?

Juliette: Wij willen uitblinken in alles wat we doen. Los van onze kookkunsten, willen we ook duurzaam zijn in andere facetten van onze bezigheid, namelijk de logistiek en het materiaal. Vandaar de keuze voor de fiets. Om zo duurzaam mogelijk te zijn, moet je trouw blijven aan je principes en van daaruit vertrekken. Er zijn geen onoverkomelijke obstakels om een traiteurdienst per fiets te doen, ook niet voor een feest van pakweg tachtig personen, al nemen sommige dingen wat meer tijd in beslag. Maar we doen het!

GUIDO: Een traiteurdienst organiseren, dat lukt vast niet met om het even welke bakfiets?

Juliette: Onze fietsen zijn van Omnium, een merk dat ons is aanbevolen door de Brusselse winkel Bike your City. De aanhangwagens zijn op maat gemaakt door Bilmo, eveneens een Brussels bedrijf. Zij zijn daarin gespecialiseerd. We hebben de afmetingen zo berekend dat de aanhangwagens kunnen dienstdoen als bar en kookeiland voor live-cooking.

GUIDO: Wat geeft de meeste voldoening?

Juliette: Dat het marcheert! Wij kunnen evenementen tot 150 personen verzorgen zonder bestelwagen. Het geeft veel voldoening als je je eigen vak op die manier kunt heruitvinden. Het is ook een persoonlijke opsteker, want wij waren de eersten die deze dienst aanbieden en we merken dat we ondertussen al navolging krijgen.

GUIDO: Wat brengt de toekomst?

Juliette: We hopen dat dat Belgobon het ver zal brengen. Nu ja, 'ver' is niet het juiste woord, want het heeft niet veel zin om de duurzaamheidskaart te trekken als je ver van je bed wil uitbreiden. Wij zijn een Brussels bedrijf en hopen dat we onze activiteiten vooral in Brussel kunnen blijven uitbouwen.

Tekst: Sébastien Daloze


Comments

JOBS & STAGES

Elisa werkt in een supermarkt

Studentenjobs zijn er in alle geuren en kleuren. Elisa werkt bijvoorbeeld in een supermarkt, en daar [...]

Steeds meer jongeren zeggen hun baan vaarwel

Het aantal arbeidscontracten van jongeren onder de 25 dat in 2023 werd verbroken, ligt 41% hoger dan [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Slechts 15% werknemers oefent 'juiste job' uit

Volgens een enquête van rekruteringsbureau Michael Page is minder dan één Europese werknemer op vijf [...]

03/06/2023

AI doet zijn intrede in de jobrekrutering

Hogan Assessments, wereldleider in persoonlijkheidsevaluatie op de werkplek, heeft onderzocht hoe artificiële [...]

01/06/2023

Eén werknemer op vier krijgt nooit een complimentje

Volgens Protime, marktleider in onder meer tijdregistratie en werkplanning, krijgt een kwart van de werknemers [...]

31/05/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84