Image
19/01/2024

Elisa werkt in een supermarkt

Studentenjobs zijn er in alle geuren en kleuren. Elisa werkt bijvoorbeeld in een supermarkt, en daar willen wij wat meer over weten.


Voornaam: Elisa

Leeftijd: 21 jaar

Studies: Communicatie

Job: Winkelbediende

Werkplaats: Supermarkt Delhaize

Waarom een supermarkt?

"Ik heb in de eerste plaats voor een job in de verkoop gekozen omdat ik wist dat ik niet geschikt ben voor de horeca. Ten tweede wist ik ook dat ik voor een groot bedrijf wil werken, omdat ik vind dat alles er veel gecontroleerder verloopt dan in bijvoorbeeld kleine winkels. Ook dat was belangrijk voor mij."

Typische werkdag?

"Als ik in de winkel aankom, kijk ik meteen naar het uurrooster om te zien voor welke dienst ik ben ingepland. Zo weet ik al of ik een goede dag ga hebben of niet. Je moet weten dat vroeger degenen die aan de kassa werkten, aan de kassa bleven. Hetzelfde gold voor de afdelingen. Sinds kort heeft Delhaize haar beleid op dit gebied veranderd en worden de studenten polyvalent ingezet, wat de werkdag sneller doet gaan. Na het controleren van het rooster trek ik mijn uniform aan, klok in en de dag begint. Ik begin vaak met rekken vullen, waarbij ik eerst de palletten afwerk waar al mee begonnen was. Er komen vaak klanten langs die iets zoeken en ik help ze graag. Daarna doe ik een beetje kassawerk en moet ik ook het automatische scangedeelte in de gaten houden. Dat is het minst leuke deel, omdat de tijd zo langzaam voorbijgaat. Aan het einde van de dag controleren we of er niemand meer in de winkel is en dan kunnen we naar huis."

Combinatie met studies?

"Ik kan zelf kiezen wanneer ik beschikbaar ben, wat heel interessant is voor mijn studies. Als ik twee dagen nodig heb om te blokken, zeg ik gewoon dat ik dan niet kan werken."

Aanrader?

"Ik zou andere studenten zeker aanraden om bij Delhaize te gaan werken, niet alleen omdat de job zo goed combineerbaar is met je studies, maar ook voor de warme sfeer, het leuke team en het werk zelf."

Tekst: Sébastien Daloze


Comments

JOBS & STAGES

Met welke job verdien je het meest?

In hun jaarlijkse loononderzoek onderzoekt Jobat meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld welke functies het [...]

Hoe vind ik een studentenjob?

Zoek een job via verschillende kanalen: - Via een interimkantoor Bij een interimkantoor ben je zeker [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Margo werkt in een rusthuis

Margo De Baets (20) werkt in de Refuge, een woonzorgcentrum in het hartje van Gent. Tijdens de coronacrisis [...]

18/07/2023

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy [...]

19/06/2023

Klaar voor je eerste sollicitatie? Doe de FACTCHECK

Voor de eerste keer solliciteren, dat is reuzespannend. Om nog maar te zwijgen over de duizend vragen [...]

07/06/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84