Image
19/01/2024

Elisa werkt in een supermarkt

Studentenjobs zijn er in alle geuren en kleuren. Elisa werkt bijvoorbeeld in een supermarkt, en daar willen wij wat meer over weten.


Voornaam: Elisa

Leeftijd: 21 jaar

Studies: Communicatie

Job: Winkelbediende

Werkplaats: Supermarkt Delhaize

Waarom een supermarkt?

"Ik heb in de eerste plaats voor een job in de verkoop gekozen omdat ik wist dat ik niet geschikt ben voor de horeca. Ten tweede wist ik ook dat ik voor een groot bedrijf wil werken, omdat ik vind dat alles er veel gecontroleerder verloopt dan in bijvoorbeeld kleine winkels. Ook dat was belangrijk voor mij."

Typische werkdag?

"Als ik in de winkel aankom, kijk ik meteen naar het uurrooster om te zien voor welke dienst ik ben ingepland. Zo weet ik al of ik een goede dag ga hebben of niet. Je moet weten dat vroeger degenen die aan de kassa werkten, aan de kassa bleven. Hetzelfde gold voor de afdelingen. Sinds kort heeft Delhaize haar beleid op dit gebied veranderd en worden de studenten polyvalent ingezet, wat de werkdag sneller doet gaan. Na het controleren van het rooster trek ik mijn uniform aan, klok in en de dag begint. Ik begin vaak met rekken vullen, waarbij ik eerst de palletten afwerk waar al mee begonnen was. Er komen vaak klanten langs die iets zoeken en ik help ze graag. Daarna doe ik een beetje kassawerk en moet ik ook het automatische scangedeelte in de gaten houden. Dat is het minst leuke deel, omdat de tijd zo langzaam voorbijgaat. Aan het einde van de dag controleren we of er niemand meer in de winkel is en dan kunnen we naar huis."

Combinatie met studies?

"Ik kan zelf kiezen wanneer ik beschikbaar ben, wat heel interessant is voor mijn studies. Als ik twee dagen nodig heb om te blokken, zeg ik gewoon dat ik dan niet kan werken."

Aanrader?

"Ik zou andere studenten zeker aanraden om bij Delhaize te gaan werken, niet alleen omdat de job zo goed combineerbaar is met je studies, maar ook voor de warme sfeer, het leuke team en het werk zelf."

Tekst: Sébastien Daloze


Comments

JOBS & STAGES

Elisa werkt in een supermarkt

Studentenjobs zijn er in alle geuren en kleuren. Elisa werkt bijvoorbeeld in een supermarkt, en daar [...]

Steeds meer jongeren zeggen hun baan vaarwel

Het aantal arbeidscontracten van jongeren onder de 25 dat in 2023 werd verbroken, ligt 41% hoger dan [...]

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Slechts 15% werknemers oefent 'juiste job' uit

Volgens een enquête van rekruteringsbureau Michael Page is minder dan één Europese werknemer op vijf [...]

03/06/2023

AI doet zijn intrede in de jobrekrutering

Hogan Assessments, wereldleider in persoonlijkheidsevaluatie op de werkplek, heeft onderzocht hoe artificiële [...]

01/06/2023

Eén werknemer op vier krijgt nooit een complimentje

Volgens Protime, marktleider in onder meer tijdregistratie en werkplanning, krijgt een kwart van de werknemers [...]

31/05/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84