Image
05/11/2006

Jobhopping dan toch een troef op cv?

Accountemps, een interimbureau voor boekhouders en financiële medewerkers, onderzocht hoe de rekruteerders van Belgische bedrijven staan tegenover het fenomeen van jobhoppen: het op een korte periode ervaring opdoen in verschillende bedrijven.
 Bijna veertig percent van de ondervraagde rekruteerders zegt liever iemand aan te werven met ervaring in verschillende bedrijven, ook al is die ervaring kort. Dat is vrij uniek, want in de rest van de wereld worden jobhoppers bij een mogelijke aanwerving juist als negatief ervaren, omdat er wordt verwacht dat ze toch niet lang bij het bedrijf zullen blijven. Het land waar trouw aan het bedrijf het meest wordt gewaardeerd, is Nieuw-Zeeland, terwijl in Frankrijk de jobhoppers op de grootste bijval van rekruteerders kunnen rekenen.

Info: www.accountemps.be

Lunchpauze krimpt steeds verder in

 

Steelcase , een Amerikaans bedrijf dat aan kantoorinrichting doet, heeft onderzocht of er op de kantoren anno 2006 nog voldoende lunchpauzes worden genomen. Dat blijkt flink tegen te vallen, want hoewel het niet zolang geleden nog gebruikelijk was een vol uur lunchpauze te nemen, blijkt daar in de VS gemiddeld nog maar 31 minuten van over te blijven. In het Verenigd Koninkrijk is het nog erger gesteld, met een gemiddelde lunchbreak van een luttele 19 minuten. Gezond is dat allemaal niet, want zowel lichaam en geest hebben halverwege de werkdag een opkikker nodig, en daarbij volstaat het niet om snel een hamburger naar binnen te schrokken voor je pc-scherm.

Info: www.360steelcase.com

Meerderheid Vlaamse kunstenaars verdient minder dan 3000 euro per jaar

 

Wie de astronomische prijzen ziet die op kunstveilingen worden neergeteld, zou wel eens vergeten dat aan de basis veel kunstenaars aan het werk zijn die het met véél minder moeten stellen. Kunstenloket, de vraagbaak voor de Vlaamse artistieke sector, onderzocht het inkomen van Vlaamse beeldende kunstenaars. Wat bleek? Meer dan 60% van de kunstenaars houdt aan zijn artistieke activiteiten jaarlijks netto geen 3000 euro over. Niet genoeg om van te leven, inderdaad. Het is dan ook een minderheid van de respondenten die zichzelf als kunstenaar in hoofdberoep beschouwt; de meesten hebben een andere baan om rond te komen.

Info: www.kunstenloket.be

Neem je huisdier mee naar je werk

 

Een trend waarvan we hopen dat hij nooit ofte nimmer de oceaan zal oversteken: in de Verenigde Staten staat 1 op de 5 bedrijven toe dat de werknemers hun huisdier meebrengen naar de werkplaats. Dat zou ervoor zorgen dat werknemers minder vaak afwezig zijn en onderling beter met elkaar kunnen opschieten. Drieëntwintig juni is in Amerika zelfs uitgeroepen tot de nationale Take Your Dog to Work Day. Of vierentwintig juni dan voortaan noodgedwongen de Clean up the Dog Shit Day zal moeten heten, konden we niet bevestigd krijgen.

Info: www.petsit.com/dogday

Nieuwe website voor wie een stageplaats zoekt

 

Van een win-winsituatie gesproken: tijdens een stage doet een student broodnodige eerste werkervaring in de praktijk op, en de werkgever krijgt er tijdelijk een jong en gemotiveerd hulpje bij dat hij niet eens hoeft te betalen. Toch blijkt het niet gemakkelijk die twee partijen bij elkaar te brengen, en daar wil de nieuwe website Stageforum iets aan doen. Het is een initiatief van de Vlaamse administratie. De kandidaat-stagiairs mogen op hun twee oren slapen, want de stageplaatsen die ze aantreffen op deze website voldoen aan alle vereiste criteria, die zijn vastgelegd in samenwerking met de vzw DIVA, een partnerschap van VDAB, Syntra, SoCius, VSKO, OVSG, POV, het gemeenschapsonderwijs en de Federatie Basiseducatie.

Info: www.stageforum.be

Startersawards 2006 uitgereikt aan ondernemende vrouwen

 

Comeva , het luisterplatform van de vrouwenbladen Flair, Libelle, Feeling, Evita en Glam*It, heeft in samenwerking met Fortis de eerste Startersawards uitgereikt aan vrouwen die dromen van een eigen bedrijf. Dat idee kregen ze bij Comeva toen uit cijfers was gebleken dat van de 50.000 jaarlijkse starters slechts 33% vrouwelijk is. De prijs van de vakjury ging naar Vanessa Maes, die met Alianza de totaalopvang wil verzorgen in echtscheidingszaken. Vanessa krijgt begeleiding op maat ter waarde van 10.000 euro. De publieksprijs, goed voor een cheque van 2000 euro, ging naar Sigrid Adriaenssens, die beha's op maat ontwerpt onder de naam DigiShape.

Info: www.comeva.be

 (SDB)


Comments

JOBS & STAGES

Steeds minder pas afgestudeerden aan de slag in de zorg

Het afgelopen jaar is het aandeel min-35-jarigen dat met een nieuwe job in de zorg is gestart, duidelijk [...]

Stel zelf je loonpakket samen

Meer dan de helft van de bedrijven geeft werknemers de kans hun loonpakket zelf samen te stellen. Vooral [...]

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Hoog debutantenloon leidt tot jaloersheid op de werkvloer

Managers denken wel eens dat hun personeel tijdens de koffiepauze niet spreekt over hun loon, maar volgens [...]

27/03/2023

Nieuwe werknemers verdienen meer dan normaal

Onderzoek van onder meer de KU Leuven legt een opvallende trend op de arbeidsmarkt bloot. Ondanks de [...]

22/03/2023

Vierdaagse voltijdse werkweek niet populair in kmo’s

Uit een bevraging van hr-dienstenbedrijf Acerta en werkgeversorganisaties Etion en VKW Limburg bij meer [...]

24/02/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84