Image
18/12/2006

Dubbelcarrière: CYNTHIA REEKMANS (uit 'Big Brother VIPS')

De Limburgse schone Cynthia Reekmans was Miss Belgian Beauty 2005, maar momenteel ken je haar wellicht beter van haar optreden in Big Brother VIPS. In het dagelijkse leven werkt Cynthia als pr-verantwoordelijke bij United Telecom in Leuven
, maar daar krijgt ze ruimte genoeg voor haar mediawerk, zoals het programma Sportkort op Hit FM Limburg, of Pitstop Extra: Motorcross op Kanaaltwee.

Cynthia: United Telecom heeft mij gesponsord toen ik finaliste was van Miss Belgian Beauty. Tijdens mijn jaar als miss ben ik het gezicht geweest van het bedrijf, en daarna heeft CEO Carlo Vandekerkhof me opgebeld met de vraag of ik hier wou komen werken, want ze wilden een aantal nieuwe projecten opstarten. Daar heb ik ja op geantwoord, maar er zijn afspraken gemaakt, zodanig dat ik de ruimte behoud om dingen te kunnen doen in de media. Het bedrijf past heel goed bij me, en ik kan goed opschieten met Carlo. Samen met Christian Burnham heeft hij de rechten gekocht van BK Motorcross, en die sport promoot United Telecom in het bijbedrijf 2CMX. Daar ben ik vooral mee bezig, en vandaar ook dat ik Pitstop Extra: Motorcross presenteer.

GUIDO: Was je vooraf al geïnteresseerd in motorcross?

Cynthia: Ik geef toe dat ik daar eigenlijk niets van afwist. (lacht) Ik wist alleen dat Stefan Everts en Joel Smets bestonden, maar voor de rest... Ondertussen ken ik het milieu en volg ik het ook echt. Ik zie hoe die mensen zijn, hoe ze leven voor hun sport, hoe dat echt een wereld op zich is. Ik vind het wel fijn om daar nu in te zitten.

GUIDO: Hoe ziet voor jou een dag op kantoor eruit?

Cynthia: Als ik een normale dag moet doen, dan begint die om halfnegen. Dan staan er waarschijnlijk een heleboel afspraken op de agenda, zeker nu we in volle voorbereiding zijn voor het volgende motorcross-seizoen. Er moet onderhandeld worden met sponsors, de budgetten moeten worden bekeken... 's Middags bespreken we alles tijdens de lunch, en in de namiddag heeft de persverantwoordelijke wellicht een paar tekstjes voor me klaarliggen die moeten vertaald worden naar het Frans. Ik ben ook bezig met de beelden voor onze site, en voor de rest ben ik verantwoordelijk voor een aantal projecten die ik voor Carlo coördineer. 's Avonds zijn er dikwijls evenementen of recepties, 't is dus niet zo dat ik om vijf uur gedaan heb.

Missen met een diploma

GUIDO: Je hebt een diploma Romaanse Talen, maar toch heb je die missverkiezing nodig gehad om deze job te krijgen?

Cynthia: Ik heb wel even lesgegeven na Miss Belgian Beauty, maar in dat jaar zie je zoveel dingen, kom je op zoveel plaatsen, ontmoet je zoveel mensen, en dat miste ik toen ik voor de klas stond. In deze job ga ik mee naar afspraken, meetings, lunchen, recepties, events... Dat spreekt me meer aan dan het onderwijs. En ik heb natuurlijk mijn talen mee, zo vertaal ik ook de bedrijfssite naar het Frans. Dus ik doe toch wel iets met mijn diploma.

GUIDO: Kun je begrip opbrengen voor meisjes die miss worden en meteen hun studies laten vallen 'om het te maken in de media'?

Cynthia: Ergens wel, maar je mag niet vergeten het allemaal te relativeren. Niets blijft duren. Ik ga ervan uit dat ze me niet eeuwig zullen blijven vragen om presentaties en actes de présence te komen doen. Mocht dat ooit opdrogen, dan heb ik dankzij dat diploma toch iets achter de hand waarop ik kan terugvallen. Maar eigenlijk snap ik die commotie rond missen met een diploma niet zo goed. Waarom wordt dat in de media zo opgeblazen? Het is tegenwoordig toch niet meer dan normaal dat meisjes ook studeren? Het beeld van domme missen is toch allang voorbijgestreefd? De media houdt dat cliché zelf in leven. Als je op VT4 naar de docusoap rond Miss Belgian Beauty kijkt, laten ze alleen de domme antwoorden zien. Wie wel goed Frans spreekt, komt er gewoon niet in.

GUIDO: Mja, maar toch ben ik ervan overtuigd dat nogal wat kandidates denken: "Als ik miss word, hoef ik geen diploma meer te halen, dan kom ik er zo ook wel."

Cynthia: Dat kan hé. Je leert een boel mensen kennen, en dat opent deuren. Ik heb tijdens dat jaar zoveel bijgeleerd. Ik heb aan mezelf gemerkt dat ik veel volwassener ben geworden, in alle opzichten. Als ik zie wat ik allemaal al heb mogen doen in vergelijking met andere meisjes van mijn leeftijd, dan heb ik toch al een paar stappen voor. Daarom vind ik het onjuist om neer te kijken op de hele missenwereld, want je leert daar misschien nog meer dan aan de universiteit.

Big Brother VIPS

GUIDO: Waarom doe je mee aan Big Brother VIPS?

Cynthia: De mensen van Endemol hebben me gebeld met de vraag of ik daar interesse in had. Ik heb wat bedenktijd gevraagd, want ik wist niet meteen of ik dat wel wou doen. Rond Big Brother hangt soms een negatieve sfeer, en ik wist niet wie erin zou zitten en wat ik zou moeten doen. Ik heb er dan eens goed over nagedacht en teruggebeld met een paar vragen, en dan heb ik gezegd: ik doe het gewoon. Je moet alles een keertje meegemaakt hebben. En het is prima meegevallen. Toen ik binnenkwam en zag wie er allemaal was, viel er al een eerste schrik van me af, want de groep viel heel goed mee. We hebben ons gewoon geamuseerd en 't is plezant geweest. Wat voor negatiefs valt er te zeggen over mensen die zich amuseren?

GUIDO: Misschien is tien dagen niet lang genoeg om echte ergernissen naar boven te laten komen.

Cynthia: Dat denk ik ook. Tien dagen valt nog mee om je in te houden, en de ergernissen te onderdrukken. Drie maanden in dat huis zitten, dat is zot. Ik zou dat persoonlijk niet kunnen. Op een korte periode kun je je makkelijker inhouden. Je kunt niet naar buiten, je zit altijd samen, je weet niet hoe laat het is, je weet niet wat er buiten gebeurt, je weet niets van thuis, maar je weet wel dat je er binnen een paar dagen uit mag. Toch waren er nu al die het redelijk moeilijk kregen, dus dat er na langere tijd wrijvingen ontstaan, dat verwondert me niet.

GUIDO: Heb je respect gekregen voor de echte Big Brother-deelnemers? Of zeg je: die zijn gek?

Cynthia: Allebei eigenlijk. (lacht) Wij werden per dag betaald, dus dat was nog een extra stimulans om vol te houden, maar die mensen zitten daar misschien drie maanden, terwijl er maar één met het geld naar huis gaat. Ik heb onlangs Jeroen Denaeghel onmoet (Geronimo uit de allereerste Big Brother - HDP), en heb 'm gezegd: "Chapeau voor wat je hebt gedaan, want ik zou het echt niet kunnen." Je zou het eens moeten meemaken. Daar is niets komedie aan, je leeft daar met een groep mensen echt in een eigen wereld. Dat ondervonden we achteraf: alle kandidaten zaten constant met elkaar te mailen en te sms'en, en we zijn al drie keer met z'n allen gaan eten.

GUIDO: Smakelijk!

 

(HDP)


Comments

JOBS & STAGES

Vier digitale sollicitatietechnieken

Is de klassieke sollicitatiebrief of -mail nog van deze tijd? Je mag gerust postzegels en enveloppen [...]

Met welke job verdien je het meest?

In hun jaarlijkse loononderzoek onderzoekt Jobat meerdere dingen, zoals bijvoorbeeld welke functies het [...]

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Belgische bedrijven zijn in volle aanwerfmodus

Belgische ondernemingen kijken op personeelsvlak de rest van het jaar positief tegemoet. Zeven op de [...]

18/08/2023

Margo werkt in een rusthuis

Margo De Baets (20) werkt in de Refuge, een woonzorgcentrum in het hartje van Gent. Tijdens de coronacrisis [...]

18/07/2023

DPG Media geeft beurzen aan jong journalistiek talent

Jonge mediamakers kunnen zich nog tot 30 juni inschrijven voor de tweede editie van de News City Academy [...]

19/06/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84